Τουρκικός Τύπος: Μήνυμα και προς την Ελλάδα η επιχείρηση στη Συρία

Μήνυμα προς χώρες όπως η Ελλάδα είναι η επιχείρηση της Αγκύρας στη Συρία σύμφωνα με Τούρκους αναλυτές.

«Η αεροπορική επιχείρηση είναι επίσης ένα μήνυμα προς την Ελλάδα: Δεν είναι άσκηση, είναι γεγονός», αναφέρει ο Αμπντουλάχ Αγάρ, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Μιλιέτ.

«Το «Γαμψό Ξίφος» συνιστά εξαιρετικά σημαντικό μήνυμα προς χώρες όπως η Ελλάδα, που έχουν υιοθετήσει εχθρική στάση απέναντι στην Τουρκία», διαμηνύει.

Υπονοούμενα που ενισχύουν ένα τέτοιο αφήγημα άφησε και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με ανάρτησή του στην οποία αναφέρει «Ξαφνικά ένα βράδυ… Είναι η ώρα του υπολογισμού».

Το ενδεχόμενο μιας εισβολής στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της νύχτας έχει στο παρελθόν εκφραστεί και από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη φράση «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του Σαββάτου τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε στρατιωτικές βάσεις των Κούρδων στη βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ την Κυριακή, καταστρέφοντας 89 στόχους, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, ως αντίποινα για τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα