

Τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου κλιμακώνουν το αρνητικό κλίμα, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει πόλεμο, ενώ κάνουν αναφορά στο περιστατικό καταδίωξης από το Λιμενικό, σκάφους με σημαία Κομορών, το οποίο ήταν τουρκικών συμφερόντων.
Η εφημερίδα Γενί Σαφάκ παραθέτει δήλωση πηγών του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το συμβάν στα διεθνή ύδατα με το πλοίο ΑΝΑΤΟΛΙΑ, το οποίο δεν σταμάτησε, όταν το ελληνικό λιμενικό θέλησε να του κάνει έλεγχο στα διεθνή ύδατα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «διπλωματικές πηγές ανέφεραν, σχετικά με αυτό το περιστατικό, που είναι εντελώς αντίθετο με το διεθνές δίκαιο, ότι υπήρξε άμεση διαμαρτυρία προς την Ελλάδα σε Άγκυρα και Αθήνα. Επισημάνθηκε η σοβαρότητα του συμβάντος και ζητήθηκαν άμεσα έρευνα και εξηγήσεις».
Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, υπάρχει κριτική για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο, κάνοντας λόγο για προκλητική ενέργεια από την πλευρά της Αθήνας.
Οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται καθημερινά, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται και απάντηση στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος χθες από το βήμα της ΔΕΘ δήλωσε: «Όσο για το προκλητικό κρεσέντο της Τουρκίας, ένα θα πω: η απάντησή μας είναι η επιφυλακή μας. Η ενίσχυση των Ένοπλων Δυνάμεών μας. Η ακμαία οικονομία μας. Οι διεθνείς συμμαχίες μας, αλλά και η προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο. Κυρίως, όμως, η ενότητα του λαού μας.
Ας σταματήσουν, λοιπόν, οι γείτονες τα ανιστόρητα πυροτεχνήματα προς εσωτερική κατανάλωση. Ούτε μας φοβίζουν, ούτε μας πτοούν.
Άλλωστε, στις απειλές που εκτοξεύει η άλλη πλευρά του Αιγαίου απαντά μία ελληνική λέξη, που συμπυκνώνει τη δύναμη του Έθνους μας: Όχι, κύριε Ερντογάν. Και για να το πω στη γλώσσα που ίσως καταλαβαίνει καλύτερα: τα νταηλίκια γιόκ με την Ελλάδα».
Σχετικά Νέα
Ο Τραμπ θα υπογράψει διάταγμα για να μειωθούν οι τιμές των φαρμάκων στις ΗΠΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως σήμερα θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα με σκοπό.
ΗΠA: Ο Τραμπ χαιρετίζει τη «μνημειώδη είδηση» της προσεχής απελευθέρωσης του Aμερικανοϊσραηλινού ομήρου
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε χθες Κυριακή «μνημειώδη είδηση» την ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απαγόρευσαν το σκάκι
Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν πρόσθεσε στη λίστα των απαγορευμένων δραστηριοτήτων και το σκάκι, το.
Χούθι: Ισραηλινή επίθεση στο λιμάνι Χοντάιντα της Υεμένης
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ επιτέθηκαν στο λιμάνι Χοντάιντα της Υεμένης, αφού αραβόφωνος εκπρόσωπος.