Τουρκικός Τύπος για Αμμόχωστο: Απέναντι στις πιέσεις της Ευρώπης, η Τουρκία ανοίγει τα Βαρώσια

Ως τουρκικό αντιπερισπασμό παρουσιάζουν σήμερα τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων την απόφαση του ψευδοκράτους για το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Απέναντι στις πιέσεις της Ευρώπης στην ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία ανοίγει τα Βαρώσια, αναφέρουν χαρακτηριστικά τα τουρκικά ΜΜΕ, όπως τα παρουσιάζει το Έθνος.

Γενί Σαφάκ: Τώρα εσείς σκεφτείτε

Ενάντια στην περικύκλωση στην ανατ. Μεσόγειο, εμείς ανοίγουμε τα Βαρώσια – Τρανό παράδειγμα ότι Τουρκία και ΤΔΒΚ δεν κάνουν πίσω.

 

Τουρκιέ – Μας προκαλούν στην Κύπρο

Ο Γιαβούζ κατεβαίνει στη Μεσόγειο, τα Βαρώσια ανοίγουν

 

Ακσάμ – Απέναντι στον εκβιασμό, κίνηση Βαρώσια

Η ΤΔΒΚ απαντά στην Ελλάδα και τους Ε/Κ που την πιέζουν με κυρώσεις στην Ε.Ε. με άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Του ανοίγματος της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου υπεραμύνθηκε, χθες ο λεγόμενος πρωθυπουργός του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, προκειμένου να αποκτήσει και πάλι την παλιά αίγλη της.

«Τα Βαρώσια, που σήμερα αποτελούν πόλη-φάντασμα, θα γίνουν και πάλι Λας Βέγκας. Παλαιότερα τα Βαρώσια ήταν μια πόλη που προσέλκυε διασημότητες, όπως η Μέρλιν Μονρόε και η Σοφία Λόρεν. Στα Βαρώσια θα έρθουν και πάλι οι διάσημοι του κόσμου και θα ζωντανέψει» δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ, υποστηρίζοντας ότι με το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου θα αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπορική αξία και τα Κατεχόμενα.

Σε δηλώσεις του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA, ο Ερσίν Τατάρ, είπε ότι «θα καθοριστεί ξανά το νομικό καθεστώς στην περίκλειστη πόλη», υποστηρίζοντας ότι εκεί υπάρχουν και οθωμανικές περιουσίες οι οποίες ανήκουν στη Διεύθυνση Βακουφίων των Τουρκοκυπρίων. «Οι κάτοικοι της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου θα μπορούν να έρθουν να ζήσουν στην περιοχή» ανέφερε λέγοντας πόσο ευτυχισμένος αισθάνεται για την απόφαση αυτή. «Πρόκειται για έναν μεγάλο δρόμο. Μπροστά μας έχουμε την αρχή μιας νέας περιόδου. Μετά την ολοκλήρωση του νέου αεροδρομίου στο Ερτζάν (Τύμπου) θα αυξηθούν οι πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη. Αυτό σημαίνει μεγάλη αύξηση του τουρισμού» σημείωσε.

Σχετικά Νέα