Τουρκικό ΥΠΕΞ: Εντελώς ατυχής η ανακοίνωση της Αθήνας

JPEGmini

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα, μετά τη σκληρή απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, για τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ερντογάν, περί «γκιαούρηδων».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει εντελώς ατυχής την ανακοίνωση-απάντηση της Αθήνας τονίζοντας ότι ξεχνά τις ιστορικές αλήθειες ότι επιχείρησε να καταλάβει την Ανατολία και τις καταστροφές που πραγματοποίησε ο στρατός της.

Αναλυτικά:

«Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας με ημερομηνία 18 Μαρτίου που αναφέρεται στην ομιλία του αξιότιμου προέδρου μας στη Σμύρνη στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας είναι ακατανόητη και άκαιρη όσον αφορά το χρόνο και το περιεχόμενό της.

Είναι εντελώς ατυχής η ανακοίνωση της Ελλάδας, η οποία ξεχνά τις ιστορικές αλήθειες ότι επιχείρησε να καταλάβει την Ανατολία και τις καταστροφές που πραγματοποίησε ο στρατός της την Ανατολία και για τον λόγο αυτό κατέβαλε αποζημίωση στην Τουρκία.

Η ανακοίνωση αυτή σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το κλίμα εμπιστοσύνης που προσπαθούμε να αναπτύξουμε με αυτή τη χώρα και τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Σχετικά Νέα