Τουρκικά ΜΜΕ: Πρώτη πτήση για το εθνικό μαχητικό KAAN – Έτοιμο να επιτεθεί σε κάθε είδους στόχους από αέρος και εδάφους

Πρώτο θέμα σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ είναι σήμερα η πρώτη πτήση του εθνικού μαχητικού KAAN και για την ιστορία είναι το μαχητικό που διατυμπάνιζε ο Ερντογάν ότι, θα «πολεμήσει την Ελλάδα».

Αν και στα δημοσιεύματά τους δεν στοχοποιούν την Ελλάδα αυτήν την φορά, μιας και υπογράφει η διακήρυξη φιλίας και καλής γειτονίας, αφήνουν όμως αιχμές ότι το μαχητικό KAAN μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή από στεριά και αέρα.

 

Σύμφωνα με τον τουρκικά ΜΜΕ, η δημιουργία του μαχητικού KAAN είναι από τα σημαντικότερα τεχνολογικά έργα της Τουρκίας.

Το μαχητικό KAAN χθες, πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του πτήση, μετά από μια σειρά προετοιμασιών από Τούρκους μηχανικούς.

Το KAAN, το οποίο μπορεί να φτάσει σε μέγιστο ύψος 55 χιλιάδων ποδιών, θα μπορεί να πετά 1,8 φορές ταχύτερα από τον ήχο στα 40 χιλιάδες πόδια.

Οι δίδυμοι κινητήρες, η υψηλή ευελιξία, η χαμηλή ορατότητα στο ραντάρ, η ικανότητα μεταφοράς όπλων στο κύτος και η ικανότητα ηλεκτρονικού πολέμου είναι από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του KAAN.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, με το μαχητικό ΚΑΑΝ η Τουρκία θα πάρει θέση μεταξύ των χωρών με μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς.

«Το εθνικό πολεμικό αεροσκάφος θα δώσει την ευκαιρία να επιτεθεί στρατηγικά κάθε είδους στόχους αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους.»

«Θα κάνει τη διαφορά με την υψηλή εμβέλεια μάχης αέρα και τα ακριβή και πλήρη χτυπήματα με υπερηχητική ταχύτητα.»

newpost.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα