

Η Τουρκία με νέο αίτημα της την Τετάρτη ζήτησε από τη Σουηδία και τη Φινλανδία να εκδώσουν άτομα που θεωρεί τρομοκράτες, μετά την τριμερή τους συμφωνία σχετικά με την ένταξη των σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ.
Την περασμένη εβδομάδα, οι τρεις χώρες υπέγραψαν συμφωνία ώστε η Άγκυρα να άρει το βέτο της, ενώ Σουηδία και Φινλανδία δεσμεύτηκαν να μην υποστηρίξουν το PKK και YPG ή το δίκτυο του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν που εδρεύει στις ΗΠΑ.
Η Άγκυρα λέει ότι το δίκτυο Γκιουλέν οργάνωσε μια απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 και το χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση με το ακρωνύμιο FETO.
«Στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας, Σουηδίας και Φινλανδίας στην τελευταία σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ιδρύθηκε μια επιτροπή παρακολούθησης», δήλωσε ο Μποζντάγ σε τηλεοπτική συνέντευξη στο HaberGlobal.
Στο κείμενο που υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα, η Φινλανδία και η Σουηδία συμφώνησαν να «εξετάσουν τα εκκρεμή αιτήματα απέλασης ή έκδοσης (της Τουρκίας) υπόπτων για τρομοκρατία, γρήγορα και διεξοδικά…σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Έκδοση».
«Συνεπώς, σήμερα ανανεώσαμε ορισμένα αιτήματα που είχαν απορριφθεί στο παρελθόν και τους υπενθυμίσαμε κάποια αιτήματα που δεν ανταποκρίθηκαν», είπε ο Μποζντάγκ.
Πηγή:Liberal. από Reuters
Σχετικά Νέα
Πρόωρες βουλευτικές εκλογές σκέφτεται να κηρύξει ο Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν διερευνά την πιθανότητα διάλυσης του κοινοβουλίου και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το.
Συναγερμός στη Ρωσία μετά από ισχυρή έκρηξη ανατολικά της Μόσχας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή Βλαντίμιρ της Ρωσίας, ανατολικά της Μόσχας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, ανέφερε το.
Λαγκάρντ: Ελπίζω ο Τραμπ να μην απομακρύνει τον Πάουελ
Η Ευρώπη δεν έχει αδικήσει τις ΗΠΑ στο εμπόριο, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος.
Ρωσία: Ο πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε μια προσεχή σύνοδο κορυφής με τον Αραβικό Σύνδεσμο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα (22/4) ότι πρόκειται σύντομα να διεξαχθεί.