Τουρκία: Ο κόσμος πεθαίνει της πείνας, να βγει στο δρόμο ο Ερντογάν

Στα όρια της φτώχειας ζουν οι περισσότεροι Τούρκοι, την ώρα που η τουρκική λίρα συνεχίζει να πέφτει. Οι πολίτες της Τουρκίας βλέπουν τη λίρα σε μια συνεχή υποτίμηση, ενώ οι κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν φαίνεται να βελτιώνουν την οικονομία.

Σημειώνεται πως τα τελευταία τρία χρόνια που έχει περάσει η Τουρκία στο προεδρικό σύστημα, έχει αλλάξει τέσσερις φορές ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, ενώ σε 13 μήνες έχουν αναλάβει υπουργοί Οικονομικών τρία διαφορετικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, οι ανατιμήσεις στα προϊόντα αγγίζουν τα όρια της τρέλας.

Ο Μανώλης Κωστίδης πραγματοποίησε οδοιπορικό σε τουρκική αγορά τροφίμων. «Ο κόσμος πεθαίνει της πείνας. Ο Ερντογάν να βγει στον δρόμο να δει την κατάσταση του λαού. Πεινάει ο κόσμος», δηλώνει ένας τούρκος πολίτης.

Πωλητής τυριών εμφανώς απογοητευμένος δήλωσε πως «ο κόσμος παλιά ερχόταν εδώ για να αγοράσει φθηνά, τώρα δεν έχει νόημα».

Ωστόσο, ο Ερντογάν εμφανίζεται ανένδοτος και εμμένει στην στρατηγική για την οικονομία του, λέγοντας στα στελέχη του πως η χώρα θα ακολουθήσει το μοντέλο της Κίνας σχετικά με την τεχνολογική ανάπτυξη, για να πάρει την πληρωμένη απάντηση από την αντιπολίτευση πως μάλλον μιλά για τους μισθούς της Κίνας και όχι για τα τεχνολογικά επιτεύγματά της.

Σημειώνεται πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα όσα συμβαίνουν στην οικονομία της χώρας του, ρίχνει και πάλι το βάρος στην άμυνα της χώρας λέγοντας πως υπάρχει άτυπο εμπάργκο των ξένων δυνάμεων στην Τουρκία, για την προμήθεια οπλικών συστημάτων. Μάλιστα, αναφέρθηκε και εμμέσως στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως η γειτονική χώρα προσπαθεί να δημιουργήσει τα δικά της οπλικά συστήματα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Όπως και σε άλλους τομείς, βάλαμε ως στόχο να εμποδίσουμε την εξάρτηση της χώρας μας στο πυροβόλο θαλάσσης. Ήδη υπήρχαν σοβαρές δυσκολίες και στο ζήτημα του κόστους προμήθειας των συστημάτων από το εξωτερικό, όσο και στο χρόνο της παράδοσης τους και έχουμε υποστεί και κρυφά και φανερά εμπάργκο και προσπάθειες παρεμπόδισης των προμηθειών αυτών.

Θα μείνουν στην ιστορία και θα σταματήσουν τα μεγάλα κόστη προμήθειας των οπλικών συστημάτων από το εξωτερικό, όπως και τα κρυφά εμπάργκο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα