

«Η Τουρκία και άλλα έθνη πρέπει ακόμα να συνομιλήσουν με τη Ρωσία για να βοηθήσουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, προσθέτοντας ότι το Κίεβο χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη για να αμυνθεί.
«Αν όλοι καίνε γέφυρες με τη Ρωσία, τότε ποιος θα τους μιλήσει στο τέλος της ημέρας», είπε ο Ιμπραήμ Καλίν στο διεθνές φόρουμ της Ντόχα.
«Οι Ουκρανοί πρέπει να υποστηρίζονται με κάθε δυνατό μέσο, ώστε να μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, αλλά οι ρωσικές θέσεις πρέπει να ακούγονται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», πρόσθεσε.
Η οικονομία της Τουρκίας, που έχει ήδη πιεστεί από μια νομισματική κρίση του Δεκεμβρίου, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη ρωσική ενέργεια, το εμπόριο και τον τουρισμό, και από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος τον Φεβρουάριο. 24.000 Ρώσοι έχουν φτάσει στην Τουρκία, θεωρώντας την ως ένα ασφαλές καταφύγιο από τις κυρώσεις.
Ο Αχμέτ Μπουράκ Νταγλίογλου, επικεφαλής του επενδυτικού γραφείου της Τουρκίας, είπε στο φόρουμ χωριστά ότι ορισμένες ρωσικές εταιρείες μετέφεραν τις δραστηριότητές τους στην Τουρκία.
Ερωτηθείς σε πάνελ σχετικά με τις συναλλαγές της Τουρκίας με ανθρώπους που θα μπορούσαν να ωφελήσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε: «Δεν στοχεύουμε, δεν κυνηγάμε, δεν επιδιώκουμε καμία επένδυση ή κεφάλαιο που έχει ερωτηματικό».
Οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Αμπράμοβιτς και αρκετούς άλλους Ρώσους ολιγάρχες με κυρώσεις, καθώς προσπαθούν να απομονώσουν τον Πούτιν και τους συμμάχους του σχετικά με την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.
Σχετικά Νέα
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.