Τουρκία: Μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στη Μαρμαρίδα

Το ίδιο σκηνικό με πέρυσι ξαναζούν στη Μαρμαρίδα, το γνωστό τουρκικό θέρετρο της νοτιοδυτικής Τουρκίας, καθώς και πάλι μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή, όπου το καλοκαίρι του 2021 κάηκαν τεράστια στρέμματα.

Πλάνα του Reuters έδειξαν λόφους γεμάτους με καπνούς και οχήματα με κανόνια νερού της αστυνομίας να βοηθούν τους πυροσβέστες καθώς η φωτιά εξαπλώνεται σε ένα δάσος στην αραιοκατοικημένη περιοχή. Η αιτία της πυρκαγιάς, η οποία ξεκίνησε γύρω στις 8 μ.μ. της Τρίτης, παρέμεινε αδιευκρίνιστη.

«Είπαμε ότι η φωτιά ήταν σε μεγάλο βαθμό υπό έλεγχο το πρωί… ωστόσο οι φόβοι μας έγιναν πραγματικότητα, η άνοδος της ταχύτητας του ανέμου και της θερμοκρασίας προκάλεσαν την πυρκαγιά να φουντώσει ξανά και να εξαπλωθεί», είπε υπουργός Δασών Βαχίτ Κιρισκί.

Περίπου 150 άνθρωποι από 51 σπίτια απομακρύνθηκαν προληπτικά στην περιοχή.

Σχεδόν 1.500 άτομα προσωπικό, περισσότερα από 360 οχήματα, 20 ελικόπτερα και 14 αεροπλάνα συμμετείχαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν επίσης κοντά στη Μαρμαρίδα, ήταν οι πιο μεγάλες που έχουν καταγραφεί στην Τουρκία, ανέφερε πέρυσι το παρατηρητήριο ατμόσφαιρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα