

«Ο εθνικισμός αγκαλιάζει στην Τουρκία όλες τις τάξεις και όλες τις ιδεολογίες, είτε είναι δεξιές είτε αριστερές, είτε είναι κοσμικές είτε θρησκευτικές». Αυτό επισημαίνει, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο Τούρκος συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής Χαλίλ Καραβελί, επισημαίνοντας πως το κέντρο βάρους της τουρκικής πολιτικής σκηνής κινείται πλέον γύρω από μια ευρεία εθνικιστική συναίνεση που κυριαρχεί στις συζητήσεις και υπερβαίνει τους πολιτικούς συνασπισμούς.
Η γαλλική εφημερίδα υπογραμμίζει εξάλλου ότι ποτέ από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας η τουρκική Βουλή δεν είχε τόσους πολλούς εθνικιστές και ισλαμιστές βουλευτές, ενώ ταυτόχρονα σημειώνει ότι οι αριστερές ή σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις εκπροσωπούνται σήμερα στο κοινοβούλιο λιγότερο παρά ποτέ.
«Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι οι ξένοι που θα υποφέρουν περισσότερο [από αυτή τη νέα κατάσταση], αλλά οι μειονότητες που ζουν στην Τουρκία, ιδίως οι Κούρδοι. Υπάρχει ο κίνδυνος να αναπτυχθεί ένας ακόμη πιο πολωτικός λόγος», λέει ο Κεμάλ Καν, πολιτικός αναλυτής και αρθρογράφος στο ειδησεογραφικό κανάλι Medyascope.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
«Ουσιαστική πρόοδο» στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα βλέπει ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Σκοτ Μπέσεντ δήλωσε σήμερα ότι έχει σημειωθεί «ουσιαστική πρόοδος».
Ιράν: Το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου «δεν είναι διαπραγματεύσιμο»
Ο σημερινός, τέταρτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ για το.
Εκλογές στην Αλβανία: «Μονομαχία» Ράμα – Μπερίσα – Το ΕΡΤNews σε Τίρανα και Χειμάρρα
Λίγος χρόνος έμεινε έως ότου κλείσουν οι κάλπες στην Αλβανία, με τους βασικούς διεκδικητές.
Χριστοδουλίδης: Θα μπούμε στο Σένγκεν το 2026
Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα τεχνικά.