

Η Τουρκία χαιρέτισε την επίτευξη εκεχειρίας ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν “για ανθρωπιστικούς λόγους”, όμως σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, αυτή δεν δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια διαρκή λύση.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Adadolu, στην ίδια ανακοίνωση η Άγκυρα επιβεβαιώνει την αταλάντευτη υποστήριξη της προς το Μπακού, “τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”.
“Εξ αρχής, η Τουρκία πάντα υπογράμμιζε ότι θα υποστήριζε μόνο εκείνες τις λύσεις που ήταν αποδεκτές από το Αζερμπαϊτζάν. Με αυτό το δεδομένο, η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στο αδελφικό Αζερμπαϊτζάν στο έδαφος και στο τραπέζι”, τονίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ.
Και η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι το Αζερμπαϊτζάν “έχει δείξει στην Αρμενία και σε ολόκληρο τον κόσμο ότι μπορεί να πάρει τα για 30 χρόνια κατεχόμενα εδάφη του πίσω με τα δικά του μέσα και αυτοπεποίθηση”.
Τέλος, το τουρκικό ΥΠΕΞ τονίζει ότι το Αζερμπαϊτζάν έδωσε στην Αρμενία μια τελευταία ευκαιρία για να αποσυρθεί από τα εδάφη που κατέχει.
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Kαι αν βαρεθεί ο Τραμπ;
Ποιο είναι ακριβώς το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων που εκκίνησε ο Ντόναλντ Τραμπ με τη Μόσχα; Μπορούν.
Κρεμλίνο: Πρόθυμος ο Πούτιν να συζητήσει την έκκληση Ζελένσκι για παύση των επιθέσεων σε πολιτικές υποδομές
Η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει την πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για.
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.