Τουρκία: Εξετάζεται η αγορά Eurofighter Typhoon αν δεν προχωρήσει αυτή των F-16 από τις ΗΠΑ

Εναλλακτικά σχέδια ψάχνει η Τουρκία αν δεν καταφέρει τελικά να αγοράσει τα μαχητικά F-16 από τις ΗΠΑ και να εκσυγχρονίσει τα ήδη υπάρχοντα.

Σύμφωνα με το MiddleEastEye που επικαλείται τουρκικές πηγές η Άγκυρα προσανατολίζεται στην αγορά των μαχητικών αεροσκαφών τύπου Eurofighter Typhoon.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο διοικητής της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στρατηγός Χασάν Κιουτσούκακγιουζ επισκέφθηκε τον περασμένο μήνα τη Βρετανία όπου είχε συζήτηση για το θέμα με τον διοικητή Σερ Μάικ Γουίνγκστον.

«Τα Typhoon είναι πολύ καλά… Θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια προσωρινή εναλλακτική επιλογή έως ότου πάρουμε στα χέρια μας τα εγχώριας παραγωγής πέμπτης γενιάς TF-X, εάν φυσικά δεν μπορέσουμε να πάρουμε τα F-16», φέρεται να δηλώνει τουρκική πηγή στο MiddleEastEye.

 

Μάλιστα πριν μερικές ημέρες είχε δημοσιευτεί και στην DailySabah ένα άρθρο με τίτλο: «Αντί να περιμένει για τα F-16, η Τουρκία θα έπρεπε να αγοράσει Eurofighter Typhoon».

Σύμφωνα με το MiddleEastEye, το αμερικανικό Κογκρέσο δεν αποκλείεται να δώσει το πράσινο φως για τα τουρκικά F-16 αλλά μετά τις εκλογές που θα γίνουν το καλοκαίρι του 2023.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα