

Ενισχύθηκε ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον Νοέμβριο, τόσο σε ετήσια όσο και σε μηνιαία βάση, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.
Ειδικότερα, ο ετήσιος πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 14,03% από 11,89% τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε η TurkStat.
Η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση καταγράφηκε στα αγαθά και υπηρεσίες με 29,42% και ακολούθησαν τα τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά με αύξηση 21,08% και οι μεταφορές με 18,67%. Η χαμηλότερη ετήσια άνοδος καταγράφηκε στην κατηγορία των αλκοολούχων ποτών και του καπνού με 0,67%
Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2,30% τον Νοέμβριο.
Η κεντρική τράπεζα της χώρας προχώρησε πρόσφατα σε μια σημαντική αύξηση των επιτοκίων κατά 475 μονάδες σε μία προσπάθεια να συγκρατήσει τον πληθωρισμό. Οι αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι θα χρειαστούν και νέες αυξήσεις για να τεθεί ο πληθωρισμός υπό έλεγχο.
Η τουρκική λίρα χάνει έδαφος σήμερα, με το δολάριο να σκαρφαλώνει περίπου 0,8% στο 7,9100.
Σχετικά Νέα
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.
Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του πυρός μετά τον φονικό σεισμό
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του.
Οι τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, μετά την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα, ο 88χρονος βαριά άρρωστος και εμφανώς καταβεβλημένος Πάπας Φραγκίσκος αψήφησε.