

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει η Άγκυρα στην απαίτηση των ΗΠΑ να εγκαταλείψει το πρόγραμμα εξοπλισμού της με το ρωσικό σύστημα αεράμυνας των πυραύλων S-400, προκειμένου η Ουάσινγκτον να συζητήσει την πώληση του συστήματος πυραύλων Patriot στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία κινδυνεύει με αμερικανικές κυρώσεις.
“Είπαν ότι δεν θα μας πουλήσουν Patriot εάν δεν ξεφορτωθούμε τους S-400. Δεν συζητούμε καν την αποδοχή ενός τέτοιου όρου”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, αργά το βράδυ της Τρίτης, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
Η Τουρκία, χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο NATO μετά τις ΗΠΑ, αρνείται ότι απομακρύνεται από τη συμμαχία, ωστόσο η σύγκρουσή της με τις ΗΠΑ για το ζήτημα των ρωσικών πυραύλων κλιμακώνεται. Το Κογκρέσο των ΗΠΑ προωθεί κυρώσεις κατά της Άγκυρας, με τις οποίες ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ διαφωνεί, τονίζοντας ότι έτσι η Τουρκία θα “σπρωχτεί” προς την αγκαλιά της Μόσχας.
“Ένα παράλογο αντιτουρκικό κλίμα έχει επικρατήσει στο Κογκρέσο και αυτό δεν είναι καθόλου καλό για τις τουρκοαμερικανικές σχέσεις”, είπε ο Καλίν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. “Πρέπει να γνωρίζουν ότι μια τέτοια γλώσσα σπρώχνει την Τουρκία ακριβώς προς τα εκεί που οι ίδιοι λένε ότι δεν θέλουν να στραφεί”, πρόσθεσε.
Η Τουρκία σχεδιάζει να αγοράσει και δεύτερη παρτίδα S-400, ενώ συζητεί με τη Μόσχα συμφωνία που θα της παρέχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει η ίδια νέο, αναβαθμισμένο σύστημα αεράμυνας.
Σχετικά Νέα
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.
Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του πυρός μετά τον φονικό σεισμό
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του.
Οι τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, μετά την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα, ο 88χρονος βαριά άρρωστος και εμφανώς καταβεβλημένος Πάπας Φραγκίσκος αψήφησε.