Τουρκία: Δε θα επιτρέψουμε ενέργεια που θα υπονομεύσει την ειρήνη στην Κύπρο (βίντεο)

Κοντά στις 2,5 ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας, όπου τονίστηκε πως δεν θα γίνει επιτρεπτή καμία ενέργεια άλλων χωρών και παικτών

Στο θέμα της Κύπρου και της Λιβύης επικεντρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας η οποία διήρκεσε 2,5 ώρες. Εκεί, υπογραμμίστηκε ότι δεν θα γίνει επιτρεπτή καμία ενέργεια άλλων χωρών και παικτών, η οποία αγνοεί την παρουσία της τουρκικής κοινότητας στην Κύπρο ή υπονομεύει την ειρήνη και τη σταθερότητα στο νησί, ενώ τονίζεται για άλλη μια φορά «η σταθερή δέσμευσή μας για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στην ανατολική Μεσόγειο, όπως αυτά απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι «η Τουρκία δεν θα διστάσει να συνεχίσει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα ενάντια στις απόπειρες τρίτων, που ονειρεύονται να αποκτήσουν μία θέση δίπλα στους πραξικοπηματίες, εκμεταλλευόμενοι την αναταραχή στη Λιβύη, ως απάντηση στην υποστήριξη που παρείχαμε στη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, που αγωνίζεται για την εγκαθίδρυση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ειρήνης στη Λιβύη και ενάντια σε κάθε είδους πιέσεις κατά της χώρας μας κι ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον λαό της Λιβύης».

Πριν από τη συνεδρίαση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη σε νέες προκλήσεις με την Αγιά Σοφιά. Επίθεση έκανε, επίσης, ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του τούρκου προέδρου στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την επίσκεψή της στο Αγαθονήσι.

 

 

πηγή   ethnos.gr

Σχετικά Νέα