

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του PKK στο βόρειο Ιράκ, καταστρέφοντας 14 στόχους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.
Τα αεροπορικά πλήγματα εξαπολύθηκαν γύρω στις 19:00 (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Ελλάδος) στις περιοχές Γκάρα, Χακούρκ και Καντίλ, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Στη διάρκεια της επιχείρησης επλήγησαν τοποθεσίες στις οποίες υπήρχαν πληροφορίες πως είχαν βρει καταφύγιο υψηλόβαθμα στελέχη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και «εξουδετερώθηκαν πολλοί τρομοκράτες», υποστηρίζει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν τον όρο «εξουδετέρωση» για να υποδηλώσουν ότι «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης.
Το PKK, το οποίο εδώ και τρεις δεκαετίες διεξάγει ένοπλο αγώνα κατά του τουρκικού κράτους, έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική οργάνωση» από αρκετά κράτη και διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σχετικά Νέα
Ρωσία: Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (22/4).
ΟΗΕ: Ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες ξεκινάει στρατηγική αξιολόγηση της UNRWA
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (22/4) τον διορισμό του κ. Iαν.
Φιντέλ Κάστρο: «Τι ακριβώς έχει λύσει ο καπιταλισμός;»
Ο Φιντέλ Κάστρο, ο ιστορικός κομμουνιστής ηγέτης της Κούβας, ήταν γνωστός για τις μακροσκελείς.
Ο πάπας Φραγκίσκος αφήνει μια Καθολική Εκκλησία «χωρίς περιορισμούς» αλλά και και διχασμένη – Τα επόμενα βήματα του Βατικανού
Ένας θεσμός όπως η Καθολική Εκκλησία, η οποία έχει ηλικία άνω των 2.000 ετών.