

Ένας τουρίστας στο Μουσείο Gipsoteca, στην επαρχία Τρεβίζο της Ιταλίας, κατάφερε να καταστρέψει τρία δάκτυλα του ποδιού ενός αγάλματος του 19ου αιώνα, καθώς έγειρε πάνω στο έκθεμα προκειμένου να βγάλει μια φωτογραφία.
Οι υπάλληλοι του Μουσείου είδαν αργότερα τη ζημιά που είχε προκληθεί στο αυθεντικό γύψινο καλούπι που χρησιμοποίησε ο διάσημος γλύπτης Αντόνιο Κανόβα, για να φτιάξει το μαρμάρινο άγαλμα της Παυλίνα Βοναπάρτη «Paolina Bonaparte as Venus Victorious», που εκτίθεται στην Πινακοθήκη Μποργκέζε, στη Ρώμη, και κάλεσαν την αστυνομία.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 31 Ιουλίου. Όταν διαπιστώθηκε η ζημιά, οι αρχές κατέφυγαν στις κάμερες ασφαλείας και εντόπισαν τον υπεύθυνο. Από την ανάλυση του βίντεο του κλειστού κυκλώματος, αποδείχτηκε ο 50χρονος τουρίστας καταγόμενος από την Αυστρία είχε κάνει τη… ζημιά.
Καθώς όλοι οι επισκέπτες του Μουσείου αφήνουν όνομα και… διεύθυνση λόγω του κορωνοϊού, δεν ήταν δύσκολο να εντοπιστεί ο «ένοχος» ο οποίος και παραδέχτηκε το λάθος του.
Το τοπικό δικαστήριο θα αποφασίσει την απαγγελία κατηγορίας και τη συνέχεια της υπόθεσης, ενώ ο πρόεδρος του Ιδρύματος Αντόνιο Κανόβα, Βιτόριο Σγκάρμπι, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του.
http://https://www.youtube.com/watch?v=zUxZEmLgUkM&feature=emb_logo
Σχετικά Νέα
Νότια Κορέα: Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε επωφελή συμφωνία
Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Χαν Ντουκ-σου, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι.
Η Βενεζουέλα κατηγορεί το Ελ Σαλβαδόρ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο πρόσαψε «παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά συρροή» στον.
Πουέρτο Ρίκο: Η κυβέρνηση απαιτεί απαντήσεις από τη Luma για το γενικό μπλακ άουτ
Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η ενεργειακή κρίση στο Πουέρτο Ρίκο, μετά το γενικευμένο μπλακ.
Ντόναλντ Τραμπ: Δεν θα διεξάγεται δίκη για την υπόθεση κάθε αλλοδαπού που θα απελαύνεται
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε χθες Δευτέρα μέσω Truth Social ότι η κυβέρνησή.