

Ανακοινώνονται σήμερα, Τρίτη, τα ονόματα των 200.000 δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους».
Όπως έχει γίνει γνωστό, το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη τη χώρα.
Σε κάθε δικαιούχο θα παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία θα πιστωθεί το ποσό της επιδότησης.
Οι υπηρεσίες διαμονής πληρώνονται στους παρόχους σε πραγματικό χρόνο.
Εφόσον οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια είναι περισσότεροι η επιλογή θα γίνει με ηλεκτρονική κλήρωση.
Με απόφαση του πρωθυπουργού, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» ενισχύεται με 30 εκατ. ευρώ επιπλέον, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 61 εκατ. ευρώ -από 31 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά- και οι συνολικοί δικαιούχοι, για το τρέχον έτος, να ανέρχονται στις 400.000.
Τα νέα ψηφιακά vouchers θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.
Δικαιούχοι
- Πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000€
- Οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€
- Το ποσό προσαυξάνεται για κάθε παιδί
Τα ποσά των voucher
- H επιδότηση ανά δικαιούχο θα είναι στα 150 ευρώ
- Για ΑμεΑ ανέρχεται στα 200 ευρώ
Σχετικά Νέα
Σε 1,5 χρόνο ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής
Τέλη του 2026 με αρχές του 2027 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.
Ο καιρός σήμερα και τις επόμενες ημέρες
Και σήμερα αναμένεται γενικά ηλιόλουστος καιρός, με εξαίρεση μεσημεριανές-απογευματινές μπόρες και καταιγίδες σε Ήπειρο,.
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη – Τι ισχύει για τον Δακτύλιο
Με τροποποιήσεις θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα (21/4), αλλά.
Θεσσαλονίκη: Άδειο το κέντρο της πόλης- Κλειστά τα καταστήματα
Μία εικόνα άδειας πόλης παρουσιάζει και σήμερα, δεύτερη ημέρα του Πάσχα, το κέντρο της.