Τουρισμός: Έφτασαν στην Ελλάδα οι πρώτοι τουρίστες από το Ισραήλ (video)

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ήρθαν λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής 2 Απριλίου οι πρώτες τουρίστες της φετινής σεζόν από το Ισραήλ.

Η κάμερα του OPEN βρέθηκε στο αεροδρόμιο, με έναν τουρίστα να δηλώνει: «Εδώ γράφει το όνομα, εδώ τον αριθμό ταυτότητας, εδώ αναγράφεται η ημερομηνία επικύρωσης και τώρα έχει ισχύ για 6 μήνες».

Σύμφωνα με την τελευταία ΝΟΤΑΜ της ΥΠΑ, οι εμβολιασμένοι Ισραηλινοί επιβάτες μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα χωρίς επταήμερη καραντίνα, από τις 25 Μαρτίου.

Όπως προβλέπει, η είσοδος στην Ελλάδα των επιβατών από το Ισραήλ, (μόνιμοι κάτοικοι), επιτρέπεται και στην περίπτωση ολοκλήρωσης του εμβολιασμού για κορωνοϊό COVID-19 και προσκόμισης από αυτούς πιστοποιητικού εμβολιασμού, στην αγγλική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή υπό τις εξής προϋποθέσεις

  • Της παρόδου δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους
  • Της αρνητικής διάγνωσής τους κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID- 19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα