

Κατακόρυφη αύξηση της τάξης του 120% σε σχέση με πέρυσι δείχνουν τα στοιχεία για τις αφίξεις τον Ιούλιο στα ελληνικά αεροδρόμια που αφορούν κάποιους από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Σε σχέση μάλιστα με το 2019,η επιβατική κίνηση βρίσκεται στο 50% τον Ιούλιο, με το επτάμηνο να τοποθετείται στο 30% του 2019. Αμφότερα τα στοιχεία δείχνουν πως ο στόχος που έχει τεθεί από την κυβέρνηση για το 40-50% των τουριστικών εσόδων του 2019, είναι εφικτός.
Στη φετινή τουριστική σεζόν, όπως δείχνουν τα στοιχεία, επιβεβαιώνουν την τάση για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Ενώ πριν την πανδημική κρίση οι επιβάτες προχωρούσαν σε κρατήσεις από 3 εβδομάδες έως 1,5 μήνα πριν το ταξίδι, πλέον οι κρατήσεις γίνονται μόλις μία βδομάδα πριν τις διακοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις, όπου οι ταξιδιώτες κάνουν κράτηση αεροπορικής θέσης έως και…3 ώρες πριν το ταξίδι.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως την πιο μεγάλη αύξηση της κίνησης καταγράφουν αεροδρόμια όπως του Ακτίου, της Σκιάθου, της Μυκόνου, της Κω, της Κεφαλλονιάς, της Κέρκυρας και των Χανίων, ενώ οι τουρίστες που προτιμούν τη χώρα μας προέρχονται κυρίως από τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελβετία. Θετική έκπληξη αποτελούν και οι αφίξεις Πολωνών, οι οποίες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Το στοίχημα της επιβατικής κίνησης φαίνεται πως έχει ήδη κερδηθεί, ενώ παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως τον Αύγουστο η επιβατική κίνηση μπορεί να φτάσει έως και το 65% του 2019. Τα μηνύματα που εκπέμπονται είναι θετικά και όλα δείχνουν πως ο στόχος για το 40-50% των τουριστικών εσόδων που έχει θέσει η κυβέρνηση είναι εφικτός.
Ωστόσο η επίτευξή του τελεί υπό δύο όρους. Πρώτον, να παραταθεί η τουριστική σεζόν και κυρίως να μην υπάρξει έξαρση της πανδημικής κρίσης. Σε περίπτωση που επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού, τότε ο τουρισμός θα υποστεί για μία ακόμη χρονιά σημαντικό πλήγμα και οι όποιοι σχεδιασμοί θα ανατραπούν.
Σχετικά Νέα
Intralot: Διαψεύδει δημοσίευμα για διασυνοριακή συγχώνευση
Η ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε. σε απάντηση της υπ΄αριθμ. πρωτ. 809/22.04.2025 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά.
Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Αύξηση οικονομικών μεγεθών και νέες επενδύσεις
Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ΑΕ παρουσίασε αύξηση στον κύκλο εργασιών το 2024, ο οποίος.
Novo Nordisk: Το χάπι αδυνατίσματος της Eli Lilly ρίχνει 7% τη μετοχή
Πάνω από 7% υποχωρεί η μετοχή της Novo Nordisk εν μέσω ανησυχιών ότι ένα.
Μικρά κέρδη στη Λεωφόρο Αθηνών μετά τις αργίες
Επιστροφή στη δράση για τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους τελευταίους να «ζυγίζουν».