Τόλκας: Η χώρα χρειάζεται προτάσεις και λύσεις, όχι άναρθρες κραυγές και εντυπωσιασμούς

Η επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης ασύλου και εξέτασης των προσφυγών, η προστασία των ευάλωτων προσφύγων και η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του υπουργείου είναι μεταξύ άλλων οι προτεραιότητες που θέτει από τη νέα του θέση ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Άγγελος Τόλκας.

Στη συνέντευξη που δίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τόλκας αποκαλύπτει τη συμφωνία με την Ιρλανδία για την παροχή προστασίας σε 36 ασυνόδευτους ανηλίκους, ανακοινώνει τη μεταφορά του συνόλου των υπηρεσιών του υπουργείου στο κτίριο Κεράνη και παραθέτει λεπτομέρειες για την εξαγγελθείσα στελέχωση της Υπηρεσίας Ασύλου με 120 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ.

Επίσης, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ζητάει να υπάρξει διαμοιρασμός της ευθύνης για το προσφυγικό ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο με βάση «τις αρχές, τις αξίες και τις συνθήκες της ΕΕ», κάνει έκκληση για περιθωριοποίηση και καταδίκη των ακραίων συντηρητικών φωνών σε Ελλάδα και Ευρώπη και υπογραμμίζει ότι «η χώρα χρειάζεται σήμερα προτάσεις, χρειάζεται λύσεις και όχι άναρθρες κραυγές ή εντυπωσιασμούς».

Τέλος, αποδίδει τις επιθέσεις που δέχεται από μερίδα των ΜΜΕ στη «δικιά μου πολιτική απόφαση να συστρατευτώ στην προσπάθεια δημιουργίας του προοδευτικού πόλου. Το ήξερα, το ξέρω ότι αυτό έχει κόστος, κόστος και πολιτικό και προσωπικό. Αυτό είναι κάτι το οποίο έχει ενοχλήσει κάποιους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα