

Την έντονη αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε η νέα τροπολογία του ΠΑΣΟΚ με την οποία προτείνει, μεταξύ άλλων, την πλήρη κατάργηση δέκα τραπεζικών χρεώσεων.
Η ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών
Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε σύγχυση και διανύει κρίση άγχους. Λίγο πριν ο Πρωθυπουργός ανακοινώσει τις επιπλέον παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για τις τράπεζες, το ΠΑΣΟΚ σπεύδει να καταθέσει δεύτερη τροπολογία για να πλειοδοτήσει στο θέμα των προμηθειών. Εκεί που μιλούσε πριν μια εβδομάδα για την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών τώρα κάνει στροφή 180 μοιρών και μιλάει για την μείωση των προμηθειών που πρώτη η Κυβέρνηση όμως έβαλε στο τραπέζι.
Είναι σαφές ότι η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ είναι βιαστική, πρόχειρη, αποσπασματική και ακοστολόγητη.
Όσον αφορά ειδικά τα επιτόκια στις χορηγήσεις δανείων που το ΠΑΣΟΚ προτείνει τον διοικητικό καθορισμό τους, υπενθυμίζουμε ότι αυτό δεν επιτρέπεται με βάση τους κανονισμούς της ΕΚΤ. Κάτι τέτοιο επιτρεπόταν μέχρι το 1987 στην Ελλάδα όπου το ΠΑΣΟΚ ήρθε και το κατήργησε! Η δε αναπροσαρμογή των επιτοκίων των δανείων βάση δεικτών γενικού και ευρέως προσβάσιμου επιτοκιακού χαρακτήρα, ρυθμίζεται ήδη με βάση τις σχετικές πράξεις της επιτροπής τραπεζικών και πιστωτικών θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.
Είναι ξεκάθαρο ότι το ΠΑΣΟΚ διολισθαίνει καθημερινά στον λαϊκισμό και την αντιπολίτευση α λα ΣΥΡΙΖΑ. Δική τους επιλογή ο λαϊκισμός δική μας επιλογή ή υπευθυνότητα.
Σχετικά Νέα
ΠτΔ για εκδημία Πάπα: «Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας»
Την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε με συλλυπητήρια δήλωσή.
Κ. Τασούλας για την 21η Απριλίου: Υποχρέωση όλων μας, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε τους θεσμούς και την εθνική μας ενότητα
Την υποχρέωση όλων μας, πολιτικής ηγεσίας αλλά και πολιτών, να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε.
Α. Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: «Επέλεξε να γίνει η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, των φτωχών και των κατατρεγμένων»
Τη βαθιά του «θλίψη στους απανταχού Χριστιανούς και όχι μόνο» για τον θάνατο του.
Ν. Κακλαμάνης για 21η Απριλίου: Η Δημοκρατία μας υπέστη μία μεγάλη πληγή η αιμορραγία της οποίας οδήγησε έως μία εθνική τραγωδία στην Κύπρο
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή το προ 58ετίας πραξικόπημα.