Το βορειοϊρλανδικό DUP θα καταψηφίσει τη συμφωνία για το Brexit

Κατά της συμφωνίας της Τερέζα Μέι για το Brexit θα ψηφίσει το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα DUP της Βόρειας Ιρλανδίας, με την πρόεδρό του Αρλίν Φόστερ να ξεκαθαρίζει ότι ποτέ δεν εξέτασε το ενδεχόμενο αποχής από την ψηφοφορία.

«Η αποχή θα ήταν η χειρότερη επιλογή επειδή πραγματικά δεν δηλώνεις ποια είναι η θέση σου όσον αφορά το πιο σημαντικό ζήτημα της εποχής μας, επομένως αυτό δεν ήταν ποτέ μια επιλογή» δήλωσε η Φόστερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιρλανδικό δημόσιο δίκτυο RTE. Δεν φάνηκε ωστόσο αρνητική στο σενάριο ηπιότερου Brexit.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος Όλιβερ Λέτουιν δήλωσε σήμερα ότι το πιο πιθανό σενάριο τώρα για τη Βρετανία είναι έξοδος χωρίς συμφωνία από την ΕΕ στις 12 Απριλίου.

«Πιστεύω ότι σε κάποιο σημείο θα πρέπει είτε να περάσουμε μια συμφωνία είτε να αποδεχθούμε ότι θα πρέπει να βρούμε μια εναλλακτική, αν θέλουμε να αποφύγουμε έξοδο χωρίς συμφωνία στις 12 Απριλίου, το οποίο πιστεύω αυτήν την στιγμή ότι είναι το πιο πιθανό να συμβεί» δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC ο Λέτουιν, αρχιτέκτονας σειράς ψηφοφοριών για εναλλακτικές προτάσεις στην συμφωνία εξόδου από την ΕΕ της Τερέζα Μέι.

Αν η Βρετανία θέλει να κάνει δημοψήφισμα ή εκλογές θα χρειαστεί να καθυστερήσει το Brexit κατά τουλάχιστον μερικούς μήνες, αλλά δεν είναι σαφές αν το κοινοβούλιο θα ψηφίσει για μια τόσο μακρά παράταση, εκτίμησε επίσης ο Λέτουιν.

Σχετικά Νέα