

Η τοπική κυβέρνηση του Βερολίνου (Σοσιαλδημοκράτες-Αριστερά-Πράσινοι) ανακοίνωσε ότι θα παγώσει για πέντε χρόνια τα ενοίκια για 1,5 εκατομμύρια διαμερίσματα που χτίστηκαν πριν από το 2014 στα επίπεδα τιμών τους στα μέσα του 2019.
Το Βερολίνο είναι το πρώτο ομοσπονδιακό κρατίδιο όπου θα καθιερωθεί ανώτατη οροφή στις τιμές των ενοικίων, αφού η τοπική Βουλή της γερμανικής πρωτεύουσας ψήφισε τον νόμο με τις ψήφους της κοκκινο-κοκκινο-πράσινης πλειοψηφίας. Ως εκ τούτου, τα ενοίκια για διαμερίσματα που χτίστηκαν πριν από το 2014 θα παγώσουν στο επίπεδο των μέσων του 2019 για πέντε έτη.
Ιδιαίτερα υψηλά ενοίκια μπορούν να μειωθούν υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Για τα νέα ενοίκια, τα ανώτατα όρια πρέπει να καθοριστούν ανάλογα με την ηλικία και τον εξοπλισμό του διαμερίσματος. Σύμφωνα με την κυβέρνηση / Γερουσία της πόλης, η συνολική επιβάρυνση όσων ενοικιάζουν κατοικίες στο Βερολίνο θα μειωθεί κατά περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η (συντηρητική και φιλελεύθερη) αντιπολίτευση, θεωρεί ότι η ρύθμιση αυτή είναι αντισυνταγματική και προτίθεται να προβεί σε νομικές ενέργειες εναντίον της. Οικονομικές ενώσεις και ενώσεις ιδιοκτητών κατοικιών την επικρίνουν με το επιχείρημα ότι ο νόμος θα ανακόψει την κατασκευή νέων κατοικιών.
Σχετικά Νέα
Πάπας Φραγκίσκος: Χιλιάδες πιστοί σε όλον τον κόσμο θρηνούν τον θάνατο του «ποντίφικα των φτωχών»
Ο θάνατος του πάπα Φραγκίσκου σε ηλικία 88 ετών προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση σε όλον.
Ισραήλ: Το 56% θέλει συμφωνία με Χαμάς και λήξη του πολέμου
Σε δημοσκόπηση της κρατικής τηλεόρασης στο Ισραήλ το 56% τάσσεται υπέρ της σύναψης συμφωνίας.
Πάπας Φραγκίσκος: Αυτά είναι τα πιθανά αίτια θανάτου σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ
Τα ιταλικά αλλά και διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στον θάνατό του και.
ΗΠΑ: Ανησυχίες βουλευτών για πιθανή μεταφορά S-400 από την Τουρκία στη Συρία
Την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη αποστολή του ρωσικού συστήματος S-400 που κατέχει η.