

Ικανοποίηση επικρατεί στο Βερολίνο για την απόφαση της Τουρκίας να επικυρώσει τελικά τη διαπίστευση του ανταποκριτή του ZDF (δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης). Η κυβέρνηση τονίζει ωστόσο, ότι πρέπει να ισχύσει το ίδιο και για τους υπόλοιπους Γερμανούς και γενικότερα Ευρωπαίους δημοσιογράφους.
Πιο συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Ουλρίκε Ντέμερ δήλωσε: «Η κυβέρνηση χαιρετίζει το γεγονός ότι ο ανταποκριτής του ZDF Γιεργκ Μπράζε μπορεί να συνεχίσει την δημοσιογραφική του δουλειά στην Τουρκία. Ελπίζουμε ότι και οι δύο άλλοι Γερμανοί δημοσιογράφοι, του NDR και της Tagesspiegel, θα λάβουν και πάλι διαπίστευση. Για μας είναι αδιανόητο να μην δοθούν αυτές οι διαπιστεύσεις».
Η Ντέμερ επανέλαβε ακόμη ότι οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι σε θέση να εργάζονται από την Τουρκία και τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση αναμένει από την τουρκική να βρει ταχύτατα λύση και για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους δημοσιογράφους. «Η ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων έχει κεντρική σημασία για τη Δημοκρατία», τόνισε η ίδια.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ ζήτησε από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών να εκδοθεί γενική ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία. «Στη συμπεριφορά της Τουρκίας προς τους Γερμανούς δημοσιογράφους δείχνει η ισλαμιστική προεδρική δικτατορία το απαίσιο πρόσωπό της, το οποίο δεν συνάδει πλέον με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και τις αξίες», δήλωσε ο Λίντνερ στην «Tagesspiegel».
Σχετικά Νέα
Ο Τραμπ διατάζει να περιοριστούν επιστημονικές έρευνες για τους ιούς
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα μέτρα με σκοπό να περιοριστούν ορισμένες έρευνες ιολογίας που θεωρεί πως είναι «επικίνδυνες» και.
Στόχος ουκρανικών drones για δεύτερη νύχτα η Μόσχα
Η Ουκρανία εξαπέλυσε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη εκτενείς επιδρομές με drones στο.
Οι ΗΠΑ μειώνουν κατά 20% τους ανώτατους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ διέταξε χθες Δευτέρα να μειωθεί κατά τουλάχιστον 20%.
Πλήγμα στο μονοπώλιο της Google – Οι ΗΠΑ επιδιώκουν διάσπαση της εταιρείας
Η Google της Alphabet θα πρέπει να αναγκαστεί να πουλήσει δύο από τις επιχειρήσεις.