

Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Τουρκία κλήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών σήμερα για να του επιδοθεί επίσημη διαμαρτυρία εκ μέρους της Άγκυρας για την «αντιτουρκική προπαγάνδα» που θεωρεί ότι διεξάγεται στη Γαλλία μετά τη δολοφονία τριών Κούρδων στο Παρίσι.
«Εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας απέναντι στην προπαγάνδα που εξαπέλυσαν εναντίον της χώρας μας κύκλοι του PKK», του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, ανέφερε μια διπλωματική πηγή, ανακοινώνοντας ότι το ΥΠΕΞ κάλεσε τον πρεσβευτή Ερβέ Μαγκρό.
Η Άγκυρα κατηγορεί το Παρίσι ότι επέτρεψε σε υποστηρικτές του PKK να διαδηλώσουν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας. Σε ορισμένα πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι γινόταν λόγο για δεσμούς της Τουρκίας με τον Γάλλο δράστη. Τις κατηγορίες αυτές επανέλαβαν «οι εκπρόσωποι της γαλλικής κυβέρνησης και οι πολιτικοί», διαβεβαίωσε ο Τούρκος διπλωμάτης, υποστηρίζοντας ότι «η γαλλική κυβέρνηση και ορισμένοι πολιτικοί χρησιμοποιήθηκαν ως όργανα προπαγάνδας».
Ένας σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε την Κυριακή τις ταραχές στο Παρίσι μετά τη δολοφονία των τριών Κούρδων, κατηγορώντας το PKK, «την ίδια τρομοκρατική οργάνωση που στηρίζετε στη Συρία», όπως είπε.
Ο 69χρονος Γάλλος που κατηγορείται για τις δολοφονίες είπε στην ανάκρισή του ότι έτρεφε «παθολογικό μίσος» για τους ξένους.
Σχετικά Νέα
Νίγηρας: Δώδεκα στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση τζιχαντιστών
Δώδεκα στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση τζιχαντιστών κοντά στα σύνορα με το Μαλί, ανακοίνωσε το.
Νιγηρία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από την επίθεση ενόπλων σε αυτοσχέδιο ορυχείο χρυσού
Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πέμπτη (24/4) από επίθεση ενόπλων σε αυτοσχέδιο ορυχείο χρυσού.
Ο πρόεδρος Τραμπ αξιώνει δωρεάν διέλευση των αμερικανικών πλοίων από τις διώρυγες του Παναμά και του Σουέζ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αξίωσε χθες Σάββατο να επιτρέπεται στα αμερικανικά πλοία.
Γάζα: Η Χαμάς δηλώνει έτοιμη για συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων και για πενταετή εκεχειρία
Η Χαμάς δήλωσε χθες, Σάββατο (26/4) ότι είναι έτοιμη για μια συμφωνία για την.