

Στην απόφαση των ΗΠΑ να παρατείνουν το καθεστώς άρσης του εμπάργκο στην πώληση οπλισμού προς την Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρεται με ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που το τουρκικό ΥΠΕΞ έχει αναρτήσει στο λογαριασμό του στο Twitter/X, «Μετά την απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να άρουν το εμπάργκο όπλων κατά της ”Ελληνοκυπριακής Διοίκησης” τον Σεπτέμβριο του 2020 και την επέκταση του πεδίου εφαρμογής της εν λόγω απόφασης το 2022, καταγγέλλουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν τώρα παρατείνει τη διάρκεια της απόφασης αυτής για ένα έτος από την 1η Οκτωβρίου 2023.
Υποστηρίζουμε πλήρως τη δικαιολογημένη αντίδραση του ”υπουργείου εξωτερικών” της ”Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)”.
Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι μαζί με την ”ΤΔΒΚ” έχουμε επανειλημμένα επισημάνει πώς τα διάφορα αποσταθεροποιητικά βήματα που έλαβαν πρόσφατα οι ΗΠΑ στην περιοχή σε βάρος της τουρκοκυπριακής πλευράς υπονομεύουν την ουδέτερη στάση στο νησί της Κύπρου που η χώρα αυτή διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια και αποτελούν εμπόδιο στην επίτευξη μιας δίκαιης, διαρκούς και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.
Καλούμε για άλλη μια φορά τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν αυτές τις πολιτικές που θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην περιοχή.
Η Τουρκία, ως εγγυήτρια χώρα, θα συνεχίσει πάντα να διασφαλίζει την ύπαρξη, την ασφάλεια και την ειρήνη των Τουρκοκυπρίων στο πλαίσιο των ιστορικών και νομικών της ευθυνών».
Σχετικά Νέα
Θα στραφούν Temu και Shein στην Ευρώπη;
Ο Τραμπ κατάργησε το παραθυράκι που επέτρεπε στους Κινέζους λιανοπωλητές να στέλνουν προϊόντα απευθείας.
Βατικανό: Ο πάπας Λέων ΙΔ’ ζητάει να απελευθερωθούν οι φυλακισμένοι δημοσιογράφοι
Ο πάπας Λέων ΙΔ’ ζήτησε να απελευθερωθούν οι δημοσιογράφοι που έχουν φυλακισθεί «επειδή έψαξαν.
Nissan: Προς απόλυση 20.000 υπαλλήλων, του 15% του εργατικού της δυναμικού
Η Nissan Motor θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση περισσότερων από 10.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως,.
Ζελένσκι στον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄: Η Ουκρανία θέλει να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο και κάνει τα πάντα
Ότι μίλησε με τον πάπα Λέοντα ΙΔ΄, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ,.