Το τουρκικό Ορούτς Ρέις μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου

Εν μέσω αυξανόμενων περιφερειακών εντάσεων, ένα τέταρτο τουρκικό πλοίο, το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, είναι στο δρόμο προς την Ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu τη Δευτέρα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Το τιτίβισμα ήταν απάντηση σε σχόλια του ηγέτη του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος, Κέμαλ Κιλιτσντάρογλου, που είχε αμφισβητήσει ότι η Τουρκία δήθεν δεν είχε επί του παρόντος παρουσία στην περιοχή.

Ο Cavusoglu παραδέχτηκε σαρκαστικά ότι ο Kilicdaroglu πίστευε προφανώς ότι το Φατίχ,το Γιαβούζ και Μπαρμπαρός που δραστηριοποιούνται στις ακτές της Κύπρου ήταν ελληνικά σκάφη.

Από την πλευρά της, η Αθήνα για την τελευταία κίνηση της Άγκυρας να στείλει και το Oruc Reis στην περιοχή, θεωρεί το αποκορύφωμα μιας δηλωμένης στρατηγικής από την Τουρκία να περικυκλώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την Κύπρο.

Ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο πλέει αυτή την ώρα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Orus Reis»- ,κατευθυνόμενο προς το λιμάνι της Αττάλειας, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά. Ενώ συνοδεύεται από μια φρεγάτα και μια κορβέτα.

Σημειώνεται, ότι σε μικρή απόσταση βρίσκεται και ελληνική φρεγάτα παρακολουθώντας το Ορούτς Ρέις για να μην αποπειραθεί να προχωρήσει σε κάποια δραστηριότητα εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σχετικά Νέα