Το τελευταίο «αντίο» στον Βασίλη Βασιλικό

 Το τελευταίο «αντίο» είπαν φίλοι και συγγενείς στον σπουδαίο συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Ο Βασίλης Βασιλικός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών την περασμένη Πέμπτη.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εξόδιο ακολουθία.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο Κώστας Γαβράς, ο Γιώργος Νταλάρας με τη σύζυγό του, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Νίκος Βούτσης, ο Πάνος Σκουρλέτης, η Ελενα Ακρίτα, η Λούκα Κατσέλη, ο Γιώργος Μαργαρίτης κι άλλοι.

Προσερχόμενος στο Α΄ Νεκροταφείο για να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του Βασίλη Βασιλικού ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τον θάνατό του, ο Βασίλης Βασιλικός έγραψε το δικό του “Ζ”. Και αυτό γιατί θα ζει ανάμεσά μας με το μεγάλο έργο του, το οποίο αποτελεί ορόσημο για την ελληνική αλλά και για την ευρωπαϊκή λογοτεχνία γενικότερα. Έργο στο οποίο “πρωταγωνιστής” είναι ο Άνθρωπος, ο σκεπτόμενος και ελεύθερος Άνθρωπος. Και καθένας γνωρίζει τη σημασία της υπεράσπισης του Ανθρώπου και της Ελευθερίας, κυρίως στην εποχή μας.»

Τελευταία επιθυμία του Βασίλη Βασιλικού ήταν αντί για στεφάνια τα χρήματα να δοθούν για το έργο της «Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas», της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα