Το ταχύτερο τρένο του κόσμου: Ξεκίνησαν οι δοκιμές της γρηγορότερης αμαξοστοιχίας

Η Ιαπωνία θέλει να αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε και ξεκίνησε τη δοκιμή του ταχύτερου τρένου στον κόσμο το οποίο είναι ικανό να φθάσει ακόμη και τα 400 χιλιόμετρα την ώρα.

Η έκδοση ALFA-X της αμαξοστοιχίας Shinkansen ξεκίνησε δοκιμές διάρκειας τριών ετών την Παρασκευή. Μόλις τεθεί σε λειτουργία περίπου το 2030, θα αναπτύξει ταχύτητες που κατά μέσο όρο θα φτάνουν τα 360 χλμ την ώρα και θα είναι η πιο γρήγορη αμαξοστοιχία στον κόσμο.

Η φουτουριστική σχεδίαση του μοντέλου διαθέτει 10 βαγόνια και μια μακριά, μυτερή μύτη. Θα δοκιμαστεί στη γραμμή μεταξύ των πόλεων  Sendai και Aomori που απέχουν μεταξύ τους περίπου 280 χιλιόμετρα. Οι δοκιμές θα γίνονται δυο φορές την εβδομάδα, μετά τα μεσάνυχτα, όταν η γραμμή είναι ελεύθερη.

Το ALFA-X σηματοδοτεί ένα νέο στάδιο ανάπτυξης μεταφορών για τη Shinkansen προωθώντας το παγκοσμίου φήμης σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλών ταχυτήτων.

Η Ιαπωνία δοκιμάζει μια σειρά γρήγορων τρένων αυτή την περίοδο, με τις δοκιμές να συμπίπτουν με την προετοιμασία της χώρας για την διοργάνωση των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2020 στο Τόκιο.

Σχετικά Νέα