Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκαλείται επειγόντως σήμερα με θέμα την Ουκρανία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκαλείται επειγόντως σήμερα με θέμα την Ουκρανία, μετά το φονικό ρωσικό πλήγμα κατά του νοσοκομείου Παίδων του Κιέβου, ανακοίνωσε εκπρόσωπός του.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματισθεί για τις 10.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδος) και πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Φαρχάν Αζίζ.

Η Ρωσία εξαπέλυσε χθες περί τους σαράντα πυραύλους κατά πολλών πόλεων της Ουκρανίας, σκοτώνοντας 38 ανθρώπους και τραυματίζοντας 190, σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο ΟΗΕ εκτιμά πως υπάρχει “ισχυρή πιθανότητα” το νοσοκομείο παίδων του Κιέβου να επλήγη από “απ’ ευθείας πλήγμα” ρωσικού πυραύλου, σύμφωνα με την εκπρόσωπο στην Ουκρανία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Η Ντανιέλ Μπελ, η οποία υπογράμμισε πως θα πρέπει να διεξαχθεί μια πιο εμπεριστατωμένη έρευνα, αλλά πρόσθεσε πως βασίζεται σε εικόνες βίντεο, υποστήριξε πως το νοσοκομείο επλήγη από ένα πύραυλο κρουζ KH101 “που εκτοξεύθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία”.

“Η ανάλυση των εικόνων βίντεο και η αυτοψία που έγινε στο χώρο του περιστατικού έδειξαν πως υπάρχει υψηλή πιθανότητα το νοσοκομείο παίδων να επλήγη απ’ ευθείας και όχι να υπέστη ζημιές εξαιτίας ενός οπλικού συστήματος που αναχαιτίσθηκε”, δήλωσε η Μπελ.

Η ίδια πρόσθεσε πως η ομάδα της, η οποία επισκέφθηκε χθες, Δευτέρα, τον τόπο του πλήγματος, δεν μπορεί να αποφανθεί οριστικά, όμως ο πύραυλος φαίνεται να εκτοξεύθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα