

Συγκλονίζουν τα σκίτσα που κάνουν τον γύρο του κόσμου για την τραγωδία στο Λίβανο.
Η έκρηξη στην Βηρυτό έχει συγκλονίσει όλο τον πλανήτη, ενώ εξαιτίας αυτού έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης από όλη την Ευρώπη.
Κι ενώ τα ερωτηματικά για την τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς παραμένουν πολλά σε σχέση με την αμέλεια των κυβερνητικών αρχών, πολλοί σκιτσογράφοι αποτυπώνουν τις δύσκολες ώρες που περνάει το Λίβανο στο χαρτί με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο.
Ειδικότερα ο γνωστός Βραζιλιάνος σκιτσογράφος Κάρλος Λατούφ (Latuff) αφιέρωσε ένα συγκλονιστικό σκίτσο στα θύματα της τραγωδίας.
Solidarity with people of Beirut.
Solidarity with people of Lebanon.#PrayForLebanon #prayforbeirut pic.twitter.com/SzuJZTg4YB— Carlos Latuff (@LatuffCartoons) August 5, 2020
Όπως φαίνεται στο σκίτσο, ο κέδρος που δεσπόζει στην (πανέμορφη) σημαία του Λιβάνου έχει αγκαλιάσει έναν άνθρωπο και προσπαθεί να τον σηκώσει, κλαίγοντας.
Ο γεννημένος στο Ρίο ντε Τζανέιρο σκιτσογράφος γράφει στην ανάρτησή του «Αλληλεγγύη με τον λαό της Βηρυτού, αλληλεγγύη με τον λαό του Λιβάνου». Ο σκιτσογράφος εμπνεύστηκε από τη σημαία του Λιβάνου που αποτελείται από δύο κόκκινες οριζόντιες λωρίδες που περικλείουν μία άσπρη λωρίδα, η οποία είναι διπλάσια από την κόκκινη.
Στο μέσο βρίσκεται ένας πράσινος κέδρος του Λιβάνου. Καθιερώθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 1943. Η σύγχρονη σημαία σχεδιάστηκε για πρώτη φορά στην οικία κάποιων βουλευτών. Ο κέδρος πρέπει να είναι στο σύνολό του πράσινος. Είναι κοινό σφάλμα να ζωγραφίζονται τα κλαδιά του κέδρου καφέ ή μαύρα, σύμφωνα με τη wikipedia.
Σχετικά Νέα
21 Απριλίου 1967: 58 χρόνια από την «Μαύρη» ημέρα της Χούντας των συνταγματαρχών – Ο ρόλος των γυναικών
Το στρατιωτικό πραξικόπημα που επέβαλλε την επταετή χούντα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, εκδηλώθηκε τα.
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν χρώμα που κανείς δεν έχει ξαναδεί – Πώς μοιάζει
Μετά από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ζωής στη Γη, οι άνθρωποι μπορεί να νομίζουν.
Deutsche Welle: Τι μας περιμένει μετά θάνατον; – Έχουμε ψυχή;
«Τι μας περιμένει μετά θάνατον;» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύει η γερμανική Deutsche Welle και υπογράφει.
Απειλεί τη δημοσιογραφία η Τεχνητή Νοημοσύνη;
Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δημοσιογραφία. Αντικειμενική πρόβλεψη ή ευσεβής πόθος;.