Το σήμα Τραμπ για συνομιλίες με την Κίνα ενισχύει τις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές μετοχές τις μεσημεριανές ώρες, μετά την αρνητική πρωινή έναρξη που προκάλεσε η τελευταία κλιμάκωση του σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,5%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,4%, στο Παρίσι ο CAC ενισχύεται 0,7%. Στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται ανοδικά κατά 0,3%, ενώ στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κατά 0,9%.

Η κινεζική κυβέρνηση προχώρησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ομάδα του στην Ουάσιγκτον την Κυριακή και ζήτησαν να ξεκινήσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες, όπως είπε ο Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους και μεταδίδει το Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα ανακοίνωσε επιπλέον δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας $75 δισ. την Παρασκευή. Στη συνέχεια ο Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε τις αμερικανικές εταιρείες να βρουν μία «εναλλακτική» όσον αφορά τη λειτουργία τους στην Κίνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε μετά ότι θα αυξήσει τους υπάρχοντες δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας $250 δισ. στο 30% από 25%, την 1η Οκτωβρίου, καθώς και ότι θα επιβάλει φόρους 15% από 10% που είναι σήμερα, σε κινεζικές εισαγωγές αξίας $300 δισ. από την 1η Σεπτεμβρίου.

Στο προσκήνιο και η Σύνοδος της Ομάδας των Επτά, καθώς εισέρχεται στην τελευταία της ημέρα. Συμφωνήσαμε σε πολλά πράγματα με την Ανγκελα Μέρκελ, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ από τη Γαλλία και τη Σύνοδο των Επτά.

Πρόσθεσε ότι η Σύνοδος ήταν παραγωγική, αλλά και ότι ελπίζει να μη χρειαστεί να εξετάσει την επιβολή δασμών σε γερμανικά αυτοκίνητα.

«Συζητήσαμε μία εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ συμφωνήσαμε με τη Μέρκελ ότι το Ιράν δεν πρέπει να έχει πυρηνικά», είπε χαρακτηριστικά.

Η Γερμανία θέλει η Ευρωπαϊκή Ενωση να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα μία εμπορική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος της Δευτέρα.

Σε συμβιβαστική συμφωνία για τον ψηφιακό φόρο της Γαλλίας έφτασαν οι Γάλλοι και οι Αμερικανοί διαπραγματευτές.

Ο γαλλικός φόρος σε γίγαντες της τεχνολογίας ώθησε τον Ντόναλντ Τραμπ να απειλήσει με ξεχωριστό φόρο τις εισαγωγές γαλλικών κρασιών, σύμφωνα με πηγή του Reuters, που είναι κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Το συμβιβαστικό ντιλ μεταξύ του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ και του Αμερικανού ομολόγου του, Στίβεν Μνούτσιν και του οικονομικού συμβούλου Λάρι Κάντλοου προβλέπει ότι η Γαλλία θα επιστρέφει στις εταιρείες τη διαφορά μεταξύ του γαλλικού φόρου και της φορολόγησης που καταρτίζεται από τον Οργανσιμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Στο εταιρικό μέτωπο, η Disney ανοίγει 25 καταστήματα μέσα σε μαγαζιά της Target. Στα «shop-in-shop» θα υπάρχουν περισσότερα από 450 προϊόντα της Walt Disney, όπως και 100 που προηγουμένως πωλούνταν μόνο στα δικά της καταστήματα.

Σχετικά Νέα