Το σχέδιο για την αντιμετώπιση των κορωνοπάρτι στις πλατείες

Μία μαζική αστυνομική παρέμβαση θα οδηγούσε σε επεισόδια και σε μεγαλύτερη διασπορά του ιού στην κοινότητα, θεωρούν απο την κυβέρνηση, στις συζητήσεις που γίνονται για την αντιμετώπιση των κορωνοπάρτι, που τις τελευταίες ημέρες έχουν πάρει την μορφή «μαστιγας».

Αυτό που τώρα αναζητείται είναι ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης, χωρίς να πυροδοτηθεί κάποια εστία έντασης, για να αποφευχθούν και καταστάσεις τύπου Νέας Σμύρνης.

Στο πλαίσιο αυτό, το σχέδιο που εφαρμόστηκε στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι, όπου αστυνομικοί της ομάδας ΟΔΟΣ περιφρουρούν από νωρίς το σημείο, θα επεκταθεί, εφόσον αυτό απαιτηθεί, σε άλλες μεγάλες πλατείες των αστικών κέντρων της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν της επέκτασης του σχεδίου της πλατείας Βαρνάβα, θα ενταθεί η προσπάθεια εντοπισμού διοργανωτών, όπου αυτοί υπάρχουν.

«Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους αυτό επιδιώκουν. Επεισόδια και κλεφτοπόλεμο με την Αστυνομία. Είχαμε ζήσει ακριβώς το ίδιο και στις αρχές του καλοκαιριού του 2020 στην Αγία Παρασκευή και σε άλλες πλατείες. Ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος είναι η κοινωνική απομόνωση τέτοιων συμπεριφορών. Η πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τα μέτρα. Βρισκόμαστε στο τέλος της περιπέτειας. Πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη για να μην έχουμε πισωγύρισμα», είναι το μήνυμα που εκπέμπεται.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα