Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου ο Μητσοτάκης στη Βαγδάτη – Ο Ερντογάν ξανά στην ατζέντα των 27

Έντονη κινητικότητα αναμένεται να επιδείξει η ελληνική διπλωματία μέσα στον επόμενο μήνα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ξεδιπλώσει έναν πολυεπίπεδο σχεδιασμό με ταξίδια εντός και εκτός Ευρώπης, με στόχο η χώρα μας να επιμείνει στην εικόνα της δύναμης σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, την οποία έχει ήδη δημιουργήσει.

Το ενδιαφέρον στρέφεται σε ένα ταξίδι που προετοιμάζεται εδώ και περίπου έξι μήνες. Πρόκειται για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βαγδάτη και στο Ερμπίλ.

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα, η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Ο κ.Μητσοτάκης θα βρεθεί στην ιρακινή πρωτεύουσα και την επόμενη μέρα στο Ιρακινό Κουρδιστάν, όπου αρχικά είχε προγραμματιστεί να επισκεφτεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κάτι που δεν τελικώς δεν έγινε.

Μην ξεχνάμε ότι πριν από μερικές μέρες την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο πρωθυπουργός της περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν Μπαρζανί, όπου εκτός από τα περιφερειακά θέματα, συζητήθηκαν και τις λεπτομέρειες του ταξιδιού.

Νωρίτερα, θα προηγηθεί η Σύνοδος Κορυφής των 27, όπου και θα βρεθεί για μία ακόμα φορά στο τραπέζι η πορεία των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το ευρωπαϊκό συμβούλιο θα εκφράσει το μεγάλο του ενδιαφέρον για ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και θα ξεκαθαρίσει εκ νέου ότι βασική προϋπόθεση για την οποιαδήποτε συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας αποτελεί η τήρηση των προϋποθέσεων που ορίστηκαν κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Κορυφής του Μαρτίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα