Το project του Έλον Μασκ που απειλείται από … γάτες

Απρόβλεπτα προβλήματα αρχίζει να αντιμετωπίζει η εταιρεία δορυφορικού ίντερνετ του Elon Musk, Starlink. Και αυτό γιατί κάποια από τα δορυφορικά της πιάτα αρχίζουν να προσελκύουν γάτες.

Για να στείλει σήματα από τους δορυφόρους της σε όλο τον κόσμο, η Starlink χρειάζεται να τοποθετήσει δορυφορικά πιάτα. Τα πιάτα αυτά μπορούν να τοποθετηθούν στην σκεπή ενός κτιρίου ή πάνω σε έναν εξωτερικό τοίχο, όμως πολλοί τα τοποθετούν στο επίπεδο του εδάφους.

Με δεδομένο ότι τα πιάτα εκπέμπουν θερμότητα, η κακοκαιρία που πλήττει αυτές τις ημέρες μέρη των ΗΠΑ έφερε στην επιφάνεια ένα απροσδόκητο πρόβλημα. Συγκεκριμένα, τα δορυφορικά πιάτα της Starlink αρχίζουν να προσελκύουν γάτες, οι οποίες ψάχνουν ένα ζεστό μέρος για να προστατευτούν από το χιόνι και το κρύο.

«Η υπηρεσία Starlink δουλεύει μια χαρά ώσπου οι γάτες ανακαλύψουν ότι το πιάτο εκπέμπει λίγη θερμότητα στις κρύες ημέρες», έγραψε στο Twitter ένας χρήστης της.

Και όπως φαίνεται, οι γάτες δεν είναι τα μοναδικά ζώα που ψάχνουν για ζεστασιά στα δορυφορικά πιάτα του Elon Musk. Ένας άλλος χρήστης είχε το ίδιο πρόβλημα με τα πουλιά.

Παρότι δεν έχει γίνει σαφές εάν τα ζώα μπλοκάρουν το σήμα, εντούτοις δεν αποκλείεται να προκαλέσουν ζημιά στον εξοπλισμό.

Αυτό που ίσως μπορεί να κάνει η Starlink είναι να συστήνει στους πελάτες της να τοποθετούν τα πιάτα τους σε μέρη όπου δεν μπορούν να φτάσουν γάτες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα