

Η Κίνα κάλεσε τους υπηκόους της, που βρίσκονται στο Ισραήλ, να εγκαταλείψουν “το συντομότερο” τη χώρα μετά την κλιμάκωση των βιαιοτήτων με τη λιβανική Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων, η οποία δημιουργεί φόβους για περιφερειακή ανάφλεξη.
“Οι κινέζοι πολίτες στο Ισράηλ καλούνται να επιστρέψουν το συντομότερο στην Κίνα ή να πάνε σε ασφαλές μέρος”, ανέφερε χθες, Κυριακή, το βράδυ σε ανακοίνωσή της η κινεζική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ.
“Η κατάσταση κατά μήκος των συνόρων ανάμεσα στο Ισραήλ και το Λίβανο είναι αυτή τη στιγμή πολύ τεταμένη με συχνές στρατιωτικές συγκρούσεις ενώ η κατάσταση της ασφάλειας στο Ισραήλ παραμένει σοβαρή, περίπλοκη και ασταθής”, προσθέτει η πρεσβεία.
Οι κινεζικές αρχές καλούσαν μέχρι τώρα τους υπηκόους τους να “ενισχύσουν” τις προφυλάξεις τους.
Αυτή η αλλαγή λεξιλογίου λαμβάνει χώρα μετά την ξαφνική αύξηση των εντάσεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ, ισχυρό πολιτικό και στρατιωτικό παράγοντα στο Λίβανο που υποστηρίζεται από το Ιράν, ορκισμένο εχθρό του Ισραήλ.
Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε σήμερα τους λιβανέζους πολίτες “να απομακρυνθούν από στόχους” της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, προσθέτοντας ότι τα πλήγματα με στόχο το ισλαμιστικό κίνημα “θα συνεχισθούν στο εγγύς μέλον” και θα είναι “πιο σημαντικά και περισσότερο ακριβή”.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Οριακή αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Απρίλιο
Αισθητή επιβράδυνση εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, καθώς “έσβησε” η επίδραση.
Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ – Προστάτεψε τάνκερ του «στόλου φάντασμα» της Μόσχας
Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος παραβίασε για ένα λεπτό τον εναέριο χώρο κράτους – μέλους.
Τουρκία: Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στο Ικόνιο – Έγινε αισθητός μέχρι την Άγκυρα
Σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή Κούλου, στο Ικόνιο της.
Σεισμός 5,2 ρίχτερ στην Κεντρική Τουρκία – Αισθητός και στην Άγκυρα
Σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ έγινε στην κεντρική Τουρκία και σύμφωνα με.