

Η κινεζική κυβέρνηση εξέφρασε την “βαθιά ανησυχία” της για τις προγραμματισμένες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον αρκετών χάκερ από την Κίνα.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ουάνγκ Ουενμπίν δήλωσε σήμερα από το Πεκίνο ότι “η εξέλιξη παρακολουθείται στενά. Η παρακολούθηση επιθέσεων στον κυβερνοχώρο είναι πολύ περίπλοκη και λεπτή. Η Κίνα ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μέλη της δεν θα προσφύγουν σε μέτρα τιμωρίας ή αντιπαράθεσης. Η ίδια η Κίνα είναι ένα από τα θύματα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο”.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε πάντως ότι τα μέτρα δεν στοχεύουν μια συγκεκριμένη χώρα.
Η ΕΕ επέβαλε χθες, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ποινές σε έξι συνολικά χάκερ από την Κίνα και τη Ρωσία για πρώτη φορά, ενώ επεβλήθησαν κυρώσεις κατά δύο εταιρειών από την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα και εναντίον ενός ρωσικού κέντρου μυστικών υπηρεσιών. Τα ποινικά μέτρα προβλέπουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί τώρα να παγώσει περιουσιακά στοιχεία. Ισχύουν επίσης απαγορεύσεις εισόδου στην ΕΕ. Κατονομάστηκαν δύο φερόμενα μέλη της κινεζικής ομάδας χάκερ APT10, τα οποία θεωρείται ότι έχουν επιτεθεί σε παρόχους υπηρεσιών πληροφορικής παγκοσμίως στο πλαίσιο μιας εκστρατείας που ονομάζεται “Cloud Hopper”.
Σχετικά Νέα
Ένταση Ιράν-Βρετανίας: Κλήση του Βρετανού διπλωμάτη μετά τη σύλληψη τριών Ιρανών
To υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν κάλεσε τον Βρετανό επιτετραμμένο στην Τεχεράνη, όπως μετέδωσαν σήμερα.
ΗΠΑ: Η υποβάθμιση Moody’s επαναφέρει το «Sell America» – Στο 5% τα 30ετή ομόλογα
Τάραξε τα νερά της διεθνής οικονομίας η υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ από τον.
Η Ινδία ποντάρει στην Apple για να ξεπεράσει την Κίνα – Κίνδυνος ανατροπής από νέα εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Πεκίνου
Τη στιγμή που η Ινδία έδειχνε να πλησιάζει τον στόχο της να μετατραπεί σε.
Συμφωνία ΕΕ – Βρετανίας σε τεχνικό επίπεδο τα ξημερώματα για την διμερή εταιρική σχέση
Οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου κατέληξαν σε συμφωνία για την.