Το Ντουμπάι αποκτά τη δική του ψηλότερη ρόδα-τροχό στον κόσμο

Όταν το Ντουμπάι κάνει κάτι, εκ των προτέρων γνωρίζουμε ότι θα είναι η μεγαλύτερη, ταχύτερη ή πολυτελέστερη έκδοση στον κόσμο. Και τον επόμενο μήνα, σε ένα… πραγματικό στυλ Ντουμπάι, στην πόλη θα κάνει το ντεμπούτο της η μεγαλύτερη και ψηλότερη ρόδα-τροχος.

Το Ain Dubai Ferris Wheel που θα ανοίξει στις 21 Οκτωβρίου, θα εκτοξευθεί στα 250 μέτρα μακριά από το έδαφος, προσφέροντας θέα στη μαρίνα του Ντουμπάι, τον λαμπερό ορίζοντα και το νησί Bluewaters.

Αλλά, φυσικά, αυτό δεν είναι σαν μια κανονική εμπειρία σε ρόδα. Οι VIP επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να δειπνήσουν στην προσωπική τους καμπίνα ή να κλείσουν ιδιωτικό μπάρμαν για να πιουν ποτά ενώ ο τροχός γυρίζει.

Μια βόλτα με τον τροχό θα διαρκεί περίπου 38 λεπτά και είναι διαθέσιμη για κράτηση μέρα ή νύχτα. Ενώ περιμένουν να επιβιβαστούν στο Ain Dubai, οι επιβάτες μπορούν να παρακολουθήσουν μια μεγάλη οθόνη LED τοποθετημένη στο τιμόνι για τις καλύτερες στιγμές της πόλης.

Το Ain Dubai σημαίνει “Μάτι του Ντουμπάι” στα αραβικά – αλλά πηγαίνει πολύ ψηλότερα από άλλα “μάτια” σε όλο τον κόσμο. Ο τροχός θα έχει σχεδόν το διπλάσιο ύψος του London Eye και κάθε σκέλος του τροχού έχει μήκος μεγαλύτερο από 400 πόδια (μεγαλύτερο από 15 λεωφορεία του Λονδίνου). Ο τροχός θα μπορεί να μεταφέρει έως και 1.750 επιβάτες κάθε φορά στις 48 ξεχωριστές καμπίνες του.

Η ρόδα θα προσφέρει μια ποικιλία από διαφορετικές καμπίνες, όλες κλιματιζόμενες για τη ζέστης του Ντουμπάι. Οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε καμπίνες παρατήρησης ή καμπίνες κοινωνικής δικτύωσης (με μπάρα στο εσωτερικό). Υπάρχουν ακόμη και ιδιωτικές καμπίνες που μπορούν να κρατηθούν για ειδικές εκδηλώσεις, όπως γάμους ή γενέθλια.

Τα εισιτήρια είναι πλέον διαθέσιμα για κράτηση, ξεκινώντας από 35 δολάρια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα