

Λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από την πανέμορφη Μονεμβασιά, στο χωριό Άγιος Φωκάς, βρίσκεται ίσως το μοναδικό νησί της Ελλάδας που δεν θα θέλατε να περάσετε μέρος των διακοπών σας.
Μιλάμε για το «Νησί των Νεκρών», το οποίο έχει για μοναδικούς κατοίκους τους νεκρούς του χωριού και τα μνήματά τους. Ένα τοπίο πραγματικά απόκοσμο και μοναδικό σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Μόνο τα κύματα του Μυρτώου πελάγους που «ξεσπούν» με μανία στις ακτές του ακούγονται σαν βρασμός σε μία απόκοσμη ησυχία.
Το λιλιπούτειο αυτό νησί συνδέεται με τη στεριά με ένα μικρό γεφυράκι. Από ψηλά οι εικόνες είναι πραγματικά συγκλονιστικές και σε ταξιδεύουν.
Φτάνοντας στον Άγιο Φωκά μπορείτε να κολυμπήσετε στα νερά του Μυρτώου πελάγους απολαμβάνοντας το απέραντο καθαρό γαλάζιο. Το σίγουρο είναι ότι θα νομίζετε πως βρίσκεστε σε κάποιο νησί του Ιονίου.
Στα «συν» είναι ότι παρά το γεγονός ότι περικλείεται από βράχια, η ίδια δεν είναι γεμάτη βότσαλο όπως άλλες. Αντιθέτως και μέσα στο νερό θα πατήσετε πάνω σε χρυσή άμμο, καλά προστατευμένη από τις καιρικές συνθήκες.
Σχετικά Νέα
21 Απριλίου 1967: 58 χρόνια από την «Μαύρη» ημέρα της Χούντας των συνταγματαρχών – Ο ρόλος των γυναικών
Το στρατιωτικό πραξικόπημα που επέβαλλε την επταετή χούντα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, εκδηλώθηκε τα.
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν χρώμα που κανείς δεν έχει ξαναδεί – Πώς μοιάζει
Μετά από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ζωής στη Γη, οι άνθρωποι μπορεί να νομίζουν.
Deutsche Welle: Τι μας περιμένει μετά θάνατον; – Έχουμε ψυχή;
«Τι μας περιμένει μετά θάνατον;» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύει η γερμανική Deutsche Welle και υπογράφει.
Απειλεί τη δημοσιογραφία η Τεχνητή Νοημοσύνη;
Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δημοσιογραφία. Αντικειμενική πρόβλεψη ή ευσεβής πόθος;.