Το Νεπάλ θα λάβει 25 εκατ. δόσεις Sputnik V από τη Ρωσία

Συμφωνία με το Νεπάλ για την παράδοση έως και 25 εκατ. δόσεων του εμβολίου Sputnik V έκανε η Μόσχα, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για ανάλογες συμφωνίες με το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Σε συνέντευξή του, ο υποδιευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας για την Ασία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Ζαμίρ Καμπούλοφ, είπε ότι και άλλες χώρες στην περιοχή, «επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις προμήθειες του ρωσικού εμβολίου. Μια νεπαλέζικη φαρμακευτική εταιρεία υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων με βάση την οποία έως και 25 εκατομμύρια δόσεις του Sputnik V θα παραδοθούν στη δημοκρατία των Ιμαλαΐων».

Ο Ζαμίρ Καμπούλοφ είπε ότι η Μόσχα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με το Πακιστάν για την πιθανή αποστολή δόσεων του ρωσικού εμβολίου και ευελπιστεί ότι η Ισλαμαμπάντ θα προχωρήσει σε αγορά. Το Πακιστάν διεξάγει συνομιλίες τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Κίνα για την αγορά των εμβολίων τους.

Επίσης, ο Ζαμίρ Καμπούλοφ δήλωσε ότι αφγανικές εταιρείες συνομιλούν με τους ρώσους εταίρους τους σχετικά με τις συνθήκες και τις ποσότητες πιθανής αγοράς του Sputnik V.

Σχετικά Νέα