Το Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ έφερε την Άνοιξη

Η Άνοιξη μπήκε για τα καλά στην ΕΡΤ1 φέτος και το γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο σε ένα «Μουσικό Κουτί» με καλεσμένη την Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Μαζί της και ο Χρήστος Μάστορας από τις ΜΕΛΙSSES.

Kαι οικοδεσπότες της γιορτής ο Νίκος και η Ρένα, που δεν έχουν πια επίθετα καθώς η οικειότητα μεταξύ τους, κάθε Τετάρτη βράδυ στις 22:00, τους κάνει αχώριστους.

Ποιος να αντισταθεί στο κέφι τους με τα Βαλκανικά του Μπρέγκοβιτς, στον τζαζ Διονυσίου και Ακη Πάνου, στις heartbreaking μπαλάντες όπως το «Διθέσιο» ή ο «Άγγελος Μου»? Πως να μην σηκωθείς όρθιος απ’ την ένταση στο «Χειροκρότημα» ή το «Ζήτα μου ότι θες».

Ξεσηκώθηκε το Twitter, να δεσμευτεί ο Νίκος (που είναι online και τουιτάρει εκείνη τη στιγμή) ότι η εκπομπή θα συνεχιστεί του χρόνου, ότι πρέπει να κάνουν συναυλία, δίσκο, και παρέα μαζί μας με κάθε τρόπο. Το κοινό του Κουτιού αγκάλιασε και τον ταλαντούχο Χρήστο Μάστορα από τις ΜΕΛΙSSES στο «Κύμα» ή στο «Είμαι Αλλού» και τον αποθέωσε στις ξένες διασκευές όπως το «Rare Groove» του Stevie Wonder ή το «Imagine» του Lennon.

To Mουσικό Κουτί ανοίγει 2 ώρες κάθε εβδομάδα που συμπυκνώνουν όλο το DNA της Δημόσιας τηλεόρασης που «θέλουμε και μας αξίζει» όπως ανηρτήθηκε στο Twitter με ψυχαγωγία, διασκέδαση, γνώση και διακριτική ελαφρότητα, οριακά σαν τον τριποδισμό του Χόρν όταν κατηφόριζε την Ηρώδου στην Κάλπικη Λίρα. Ούτε κραυγαλέα επιφωνήματα, ούτε επιτηδευμένο κέφι και ώπα, ούτε extra «αγάπη μουυυυυ». Το Μουσικό Κουτί κάνει και κάτι άλλο μοναδικό στην ελληνική τηλεόραση. Ανοίγει και μια μικρή πόρτα (που ελπίζουμε να μεγαλώσει του χρόνου) στην ξένη μουσική. Όταν στην ίδια εκπομπή ακούς Ακη Πάνου και Grace Jones ή Radiohead και Διονυσίου το μόνο που οφείλεις να κάνεις είναι να βγάλεις το καπέλο σου στη μπάντα και τον κο Δίσκο που την διευθύνει. Και να ανοίξεις τα μυαλά σου τα μάτια σου και τα μάτια των άλλων να το βάλουν να το (ξανα)δούν στο ERTFLIX.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα