Το μήνυμα του καρκινοπαθή που έζησε 10 μήνες σε «καραντίνα»

 για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού

«Αυτό που βλέπω είναι ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να μείνουν με τον εαυτό τους και με τις επιλογές τους. Γι΄ αυτό δεν μπορούν να κάτσουν στο σπίτι μόνοι τους ή με τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει».

konstantinos_raikos6.jpg

Ο Κωνσταντίνος διαγνώστηκε με καρκίνο το 2017, σε ηλικία 31 ετών. Τότε ήταν που έζησε την παρατεταμένη καραντίνα. Δεν το έβαλε, όμως, ούτε στιγμή κάτω. Ακόμα και η νοσηλεία του έγινε για εκείνον πηγή έμπνευσης. Έτσι, καινοτόμησε μέσα από το νοσοκομείο:

«Επειδή ήμουν για πάρα πολλές ώρες μέσα σε ένα νοσοκομείο για τις χημειοθεραπείες διαπίστωσα ότι έπρεπε να βρω έναν τρόπο για να παρακολουθώ την εξέλιξη των επιχειρήσεων στις οποίες είμαι στέλεχος. Έτσι, έφτιαξα μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που μου επέτρεπε να βλέπω ό,τι ώρα θέλω τι φόρο θα πληρώσει η επιχείρηση, το κόστος μισθοδοσίας και πολλά άλλα στοιχεία. Την εφαρμογή αυτή τη λανσάραμε στη συνέχεια στην αγορά και το 2019 καταφέραμε να έχει ανάπτυξη 400%. Σήμερα τη χρειάζεται, λόγω της καραντίνας από την πανδημία, πλήθος κόσμου που θέλει να ικανοποιήσει αυτή την ανάγκη από το σπίτι του».

konstantinos_raikos3.jpg

Ο Κωνσταντίνος, ιδιοκτήτης της εταιρείας «KRS Group», είναι σήμερα και πάλι σε καραντίνα για τον κορονοιό. Παίρνει όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, καθώς ανήκει στις ευπαθείς ομάδες. «Είχα πάρει ένα φάρμακο, το οποίο με έχει κάνει εξαιρετικά ευαίσθητο στη λοίμωξη των πνευμόνων. Αυτοί που κάνουν χημειοθεραπείες είναι ούτως ή άλλως πιο ευάλωτοι. Κολλάς πιο εύκολα τον ιό. Ο οργανισμός μου είναι ταλαιπωρημένος και δεν ρισκάρω. Κάθομαι στο σπίτι μου και δουλεύω. Δουλεύω πολλές ώρες. Φτιάχνω ένα καινούριο πρότζεκτ που το ονόμασα «Παρασκευάς φορολογάς. Ένα πρόγραμμα με 3D animation, το οποίο θα λέει όλες τις φορολογικές ειδήσεις για φυσικά πρόσωπα».

konstantinos_raikos4.jpg

Για αυτούς που δεν πειθαρχούν στα μέτρα αυτοπεριορισμού για τον περιορισμό της πανδημίας λέει: «Θεωρώ ότι δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτό που μας λείπει στην καραντίνα είναι οι άνθρωποι. Ας παραδεχτούμε ότι δεν μας λείπει το έξω. Οι άνθρωποι μας λείπουν. Ας δείξουμε αγάπη και σεβασμό στους ανθρώπους. Ας δώσουμε την ευκαιρία σε όλους να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης. Βλέπουμε ότι στην Κίνα σιγά σιγά τα μέτρα χαλαρώνουν. Ας κάνουμε λοιπόν λίγη υπομονή».

konstantinos_raikos5.jpg
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα