

«Η Ελληνίδα αγρότισσα, παρά τις ανισότητες που συχνά αντιμετωπίζει, συνδράμει καθοριστικά στην κοινωνική συνοχή της χώρας μας, στη πολιτισμική μας συνέχεια και αδιαμφισβήτητα αποτελεί έναν πολύ σημαντικό πυλώνα της αγροτικής οικονομίας μας. Δυστυχώς όμως συχνά εργάστηκε μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας, χωρίς αμοιβή και χωρίς ασφαλιστική πρόνοια χάνοντας στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας.
Όπως σημειώνει η ΝΔ, «τα ευχολόγια της προηγούμενης κυβέρνησης υπήρξαν αναποτελεσματικά για την ενίσχυση της κοινωνικής και εργασιακής θέσης της. Δε θα σταθούμε όμως στα λάθη του παρελθόντος. Θα επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο τι πρέπει να γίνει από εδώ και εμπρός».
«Χρειάζεται να ενδυναμώσουμε τις γυναίκες της ελληνικής υπαίθρου με ορθολογικό σχεδιασμό της επαγγελματικής τους κατάρτισης, συμμετοχή τους σε κοινοτικές δράσεις, εξειδίκευση ανάλογα με το είδος των καλλιεργειών ή του ζωικού κεφαλαίου αλλά και τη γεωγραφική περιοχή», προσθέτει η ΝΔ και καταλήγει:
«Σήμερα τιμούμε την Ελληνίδα αγρότισσα. Δεσμευόμαστε να αναδείξουμε το σημαντικό ρόλο της στην οικονομία, την οικογένεια και την κοινωνία και να βελτιώσουμε το βιοτικό της επίπεδο».
Σχετικά Νέα
Φοιτητικές εκλογές 2025: «Με ενσωμάτωση 60 φοιτητικών Συλλόγων καθαρά πρώτη η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ»
Με ενσωμάτωση 60 φοιτητικών Συλλόγων, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ κινείται σε ποσοστά της τάξης.
Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της Αρχής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και οι υπουργικές τροπολογίες
Με τη θετική ψήφο μόνο της ΝΔ ψηφίσθηκε επί της Αρχής και στο σύνολό.
Υπουργείο Δικαιοσύνης για τις εταιρείες offshore: Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα
Κατηγορηματική διάψευση για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφέρεται σε «σκανδαλώδη τροπολογία για.
Ελληνική Λύση: Θολά σημεία στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση «κατά παραγγελία» υποβοηθούμενης αναπαραγωγής από ζευγάρια ομοφυλοφίλων
Η Ελληνική Λύση σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει: «Στο σημερινό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης,.