

Η νέα ευρωπαϊκή συμφωνία για το μεταναστευτικό συζητήθηκε εκτενώς στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου μεταξύ του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη και του Πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα, Artur Lompart.
Αμφότεροι, συμφώνησαν ότι είναι προς όφελος και των δύο χωρών να έχουν στενότερη συνεργασία στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Βίλνιους στην οποία μετέχουν οι χώρες Ελλάδα και Πολωνία, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Ο κ. Καιρίδης τόνισε πως θεμέλιος λίθος της ευρωπαϊκής ιδέας είναι η αλληλεγγύη που στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης εκφράζεται με τον υποχρεωτική αναδιανομή των αιτούντων άσυλο μεταξύ όλων των Κρατών – μελών της ΕΕ.
Από την πλευρά του, ο κ. Lompart ενημέρωσε τον κ. Καιρίδη για την απόφαση της κυβέρνησης της Πολωνίας να προχωρήσει στο κλείσιμο των συνόρων της με τη Σλοβακία, ενώ εξέφρασε και την ικανοποίηση του για το γεγονός πως σήμερα στην Ελλάδα διαβιούν περισσότεροι από 18.000 Πολωνοί πολίτες.
Σημειώνεται ότι η Πολωνία είναι η μεγαλύτερη χώρα της πρώην Ανατολικής Ευρώπης που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταγράφει δε μια εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη στη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών.
Σχετικά Νέα
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ουσιαστικό βήμα προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ο συνεδριακός τουρισμός
Το νεόδμητο συνεδριακό κέντρο του Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο επισκέφθηκε πρόσφατα η υπουργός.
Σ.Παπασταύρου: Έρχονται άμεσα επιδοτήσεις για ΜμΕ
Τις προσεχείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο σε ενεργειακά όσο και χωροταξικά.
Θ.Κοντογεώργης: Επιδιώκουμε η ανάπτυξη να επιστρέφει στην κοινωνία με παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα
Τα ζητήματα της οικονομίας – ελληνικής και διεθνούς – ήταν το βασικό θέμα συζήτησης.
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..