Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνάντησης Δ. Καιρίδη και Πρέσβη της Πολωνίας

Η νέα ευρωπαϊκή συμφωνία για το μεταναστευτικό συζητήθηκε εκτενώς στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου μεταξύ του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη και του Πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα, Artur Lompart.

Αμφότεροι, συμφώνησαν ότι είναι προς όφελος και των δύο χωρών να έχουν στενότερη συνεργασία στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Βίλνιους στην οποία μετέχουν οι χώρες Ελλάδα και Πολωνία, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο κ. Καιρίδης τόνισε πως θεμέλιος λίθος της ευρωπαϊκής ιδέας είναι η αλληλεγγύη που στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης εκφράζεται με τον υποχρεωτική αναδιανομή των αιτούντων άσυλο μεταξύ όλων των Κρατών – μελών της ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Lompart ενημέρωσε τον κ. Καιρίδη για την απόφαση της κυβέρνησης της Πολωνίας να προχωρήσει στο κλείσιμο των συνόρων της με τη Σλοβακία, ενώ εξέφρασε και την ικανοποίηση του για το γεγονός πως σήμερα στην Ελλάδα διαβιούν περισσότεροι από 18.000 Πολωνοί πολίτες.

Σημειώνεται ότι η Πολωνία είναι η μεγαλύτερη χώρα της πρώην Ανατολικής Ευρώπης που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταγράφει δε μια εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη στη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα