Το μέλλον των ελληνοαμερικανικών σχέσεων: Προκλήσεις και ευκαιρίες – Εκδήλωση στις 4 Φλεβάρη

Σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων και της κλιμακούμενης έντασης με τη γείτονα Τουρκία, είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να διαμορφωθεί μια ισχυρή πολυδιάστατη εξωτερική αλλά και να διευρυνθούν σε μεγαλύτερο βαθμό, οι συμμαχίες με τους ισχυρούς παίκτες της γεωπολιτικής σκακιέρας, όπως οι ΗΠΑ.

Η χώρα μας, έχοντας κατορθώσει να χτίσει έναν ισχυρό δεσμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καλείται σήμερα να ισχυροποιήσει τη συμμαχία αυτή σε μια βάση επωφελούς και αμοιβαίας συνεργασίας.

Από την πλευρά των ΗΠΑ, ο Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, σε πρόσφατο χαιρετισμό του στην πρωτοχρονιάτικη δεξίωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, δήλωσε αισιόδοξος, καθώς το 2020 θα φέρει σημαντικές αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε για τις ευκαιρίες και για το ρόλο της Βόρειας Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου και πύλης στα Βαλκάνια.

Με γνώμονα τα παραπάνω, το τμήμα Icarus Athens international airport chapter HJ-36 της AHEPA, διοργανώνει στις 4 Φεβρουαρίου, εκδήλωση με θέμα «U.S. and GREECE, new realities, opportunities and challenges» και κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Αλέξανδρο Κωστόπουλο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο New York College που βρίσκεται στην Λεωφόρο Αμαλίας 38 και θα έχει ελεύθερη είσοδο με ώρα έναρξης στις 19:00.

Σχετικά Νέα