

Το αποκριάτικο βραβείο Γκίνες απέσπασε το μεγαλύτερο κιχί, η ονομαζόμενη παραδοσιακή πίτα Κοζάνης που κατασκεύασε ο Κοζανίτης αρτοποιός Γιάννης Σιδέρης. Έχει διάμετρο δύο μέτρα και χρειάστηκαν για τη δημιουργία του 37 κιλά αλεύρι, 29 κιλά τυρί, 12 κιλά λάδι και 51 αυγά. Η παραδοσιακή πίτα της Κοζάνης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Μικρής Αποκριάς αφού «αξιολογήθηκε» από την κριτική επιτροπή των αποκριάτικων εκδηλώσεων, μοιράστηκε στη συνέχεια στους εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους που από νωρίς συμμετείχαν στις εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Ο ανήσυχος αρτοποιός της πόλης Γιάννης Σιδέρης, που είναι από τους βασικούς συντελεστές σ’ έναν από τους ιστορικότερους φανούς της Κοζάνης, του Αϊ Δημήτρη, έλαβε από τους διοργανωτές αντί μεταλλίου ένα ολοκαίνουργιο λάστιχο Μισελέν!.
Και για όσους δεν κατάλαβαν οι Αποκριές στην Κοζάνη είναι έξω από κάθε είδος καθωσπρεπισμού και τελετουργίας, είναι ταυτισμένες με το ασταμάτητο χιούμορ, τον σκωπτικό λόγο και τη σάτιρα δίχως φραγμούς και όρια. Ενώ είναι συνυφασμένες και με τον επαναλαμβανόμενο αυτοσαρκασμό μέχρι παρεξηγήσεως.
Σχετικά Νέα
Άρης Μουγκοπέτρος: «Kρατούσε αναμμένη κροτίδα στα χέρια του και την επιδείκνυε»
Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Άρης Μουγκοπέτρος βρίσκεται στη σκηνή σε γλέντι σε χωριό της.
Σε 1,5 χρόνο ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής – Ποιους σταθμούς θα περιλαμβάνει
Τέλη του 2026 με αρχές του 2027 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πώς μπορείτε να ανακτήσετε τις πινακίδες – Πού μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία
Σε λειτουργία είναι από τις 10 Απριλίου η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myCar, για.
Καιρός: Εβδομάδα «Ψυχρών Λιμνών» και απογευματινής αστάθειας
Δελτίο καιρού: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας εν όψει, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην πρόγνωση καιρού ο.