

Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα ως «προκλήσεις» τις κατηγορίες του Κιέβου ότι ρωσικό drone προκάλεσε ζημιές στη σαρκοφάγο που έχει τοποθετηθεί στον τέταρτο αντιδραστήρα του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία.
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, δήλωσε ότι δεν διαθέτει συγκεκριμένες πληροφορίες για το περιστατικό, αλλά τόνισε ότι η Ρωσία δεν επιτίθεται σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.
«Δεν διαθέτω συγκεκριμένες πληροφορίες. Αυτό που γνωρίζω ότι είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει θέμα με πλήγμα εναντίον αυτής ή της άλλης πυρηνικής εγκατάστασης (…) ο ρωσικός στρατός δεν το κάνει αυτό. Δεν το κάνει», εξήγησε.
«Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για μία ακόμη πρόκληση», εκτίμησε ο Πεσκόφ. «Στο καθεστώς του Κιέβου αρέσει να κάνει ακριβώς αυτό και στην πραγματικότητα δεν διστάζει να το κάνει», κατέληξε.
Νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε ότι ρωσική επίθεση με drone στη διάρκεια της νύκτας προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη νέα σαρκοφάγο που προστατεύει ό,τι έχει απομείνει από τον τέταρτο αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ.
«Την περασμένη νύκτα επιθετικό drone της Ρωσίας εξοπλισμένο με ιδιαίτερα εκρηκτική κεφαλή έπληξε τη σαρκοφάγο που προστατεύει τον κόσμο από τη ραδιενέργεια του τέταρτου αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ», έγραψε ο Ζελένσκι στο Χ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πυρκαγιά που ξέσπασε «κατασβέστηκε» και «το επίπεδο της ραδιενέργειας δεν αυξήθηκε».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ο Ζελένσκι αντικατέστησε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αντικατέστησε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ουκρανικών.
Ο Ζελένσκι αντικατέστησε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας λόγω Κουρσκ
Τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων αντικατέστησε απόψε (16.03.2025) ο Πρόεδρος της.
Ο Β. Ζελένσκι αντικατέστησε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αντικατέστησε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ουκρανικών.
H πρώτη φωτογραφία του πάπα Φραγκίσκου μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο
Η αίθουσα Τύπου του Βατικανού απέστειλε σήμερα, Κυριακή 16 Μαρτίου, στα μέσα ενημέρωσης φωτογραφία.