

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε σήμερα τις κατηγορίες που διατυπώνονται σε έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τις οποίες καθοδηγεί μια εκστρατεία παραπληροφόρησης που διεξάγουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης με στόχο να επιδεινωθούν οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στη Δύση.
Στο έγγραφο της ΕΕ υποστηρίζεται πως διεξάγεται μια σημαντική και συνεχιζόμενη εκστρατεία παραπληροφόρησης η οποία αποσκοπεί στο να επιδεινώσει την κρίση της δημόσιας υγείας σε δυτικές χώρες.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους πως οι κατηγορίες είναι αβάσιμες και στερούνται κοινής λογικής.
Ο Πεσκόφ υπογράμμισε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι στο έγγραφο της ΕΕ δεν αναφέρεται κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα ούτε κάποια σύνδεση με συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης.
“Μιλάμε και πάλι για κάποιους αβάσιμους ισχυρισμούς που στην τρέχουσα κατάσταση είναι πιθανόν το αποτέλεσμα αντιρωσικής εμμονής”, δήλωσε ο Πεσκόφ.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος ξεκινά τις απολύσεις εργαζομένων στο γραφείο περιβαλλοντικής δικαιοσύνης
Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency- EPA) έστειλε ειδοποιήσεις λύσης συμβάσεων εργασίας.
Πρόωρες βουλευτικές εκλογές σκέφτεται να κηρύξει ο Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν διερευνά την πιθανότητα διάλυσης του κοινοβουλίου και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το.
Συναγερμός στη Ρωσία μετά από ισχυρή έκρηξη ανατολικά της Μόσχας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή Βλαντίμιρ της Ρωσίας, ανατολικά της Μόσχας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, ανέφερε το.
Λαγκάρντ: Ελπίζω ο Τραμπ να μην απομακρύνει τον Πάουελ
Η Ευρώπη δεν έχει αδικήσει τις ΗΠΑ στο εμπόριο, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος.